• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pucnjava i tuča na prijateljskom meču! Skandal u BIH: Dijabolični izlivi mržnje i nasilničko ponašanje!

Autor Dragan Šutvić

Sada je klub otkrio pozadinu događaja koji su ustalasali region.

 ljubuški sarajevo sukob navijača saopštenje  Izvor: Youtube/NK Ljubuški

Nemile scene viđenje su u Bosni i Hercegovini gdje je na meču Sarajeva i Ljubuškog došlo do pucnjave i vandalizma. Nepoznati počinioci su razbijali vozila navijača Sarajeva, a u jednom od incidenata korišćeno je i vatreno oružje.

Ovo je bio prijateljski meč u sklopu priprema za drugi dio prvenstva, a sada se organizator meča fudbalski klub Ljubuški oglasio tim povodom. 

Možda će vas zanimati

Oni navode da se mnogo godina prvotimci Sarajeva spremaju bez ikakvih problema u Ljubuškom, a da sada dolazak njihovih navijača nije najavljen i da je to napravilo problem. Takođe se otkriva da su navijači organizovali tuču koja je buktala na ulicama Ljubuškog tokom trajanja meča!

Evo dijela saopštenja u kome se to otkriva:

"Zašto ovo sve navodimo? Navodimo iz razloga što je danas na navedenu utakmicu došlo nešto manje od stotinjak navijača FK Sarajevo, tzv. Hordi zla, koje službene osobe iz FK Sarajevo nisu najavile. Došli su na na naše tribine gdje su prvo poluvrijeme proveli lomeći stolice na samim tribinama, a to je uočila i naša redarska služba. Prećutali smo to bez angažmana istih redara.

Poslije kraja prvoga poluvremena grupa navijača FK Sarajevo napušta tribine, kao i stadion te u neposrednoj blizini, izvan stadiona, sukobljavaju se s nama nepoznatom grupom. Tu dolazi do kraćeg sukoba kojeg su po nama, već ranije možemo slobodno reći, dogovorile i organizovale navedene grupe.

Bez obzira o kojim se navijačkim grupama radilo i odakle one dolazile, Ljubuški vam neće biti poligon za vaše dijabolične izlive mržnje i nasilničko ponašanje. Ovo je pokušaj bacanja ljage, kako na naš klub NK Ljubuški, tako i na na grad Ljubuški. Takve postupke s prezirom odbacujemo. Oštro osuđujemo sva događanja koja nemaju veze sa sportom i domaćinstvom koji naš grad pruža svim ljudima dobre volje koji su naši gosti", navodi se u saopštenju.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC