• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug Željezničara skoro 7 miliona KM! Klub sa Grbavice ne može da plaća porez i isplaćuje plate!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Uprav Željezničara u saopštenju otkrila katastrofalno stanje u klubu, kojem prijeti i suspenzija iz Premijer Lige BIH!

 Fk Željezničar dug oko 7 miliona KM Izvor: FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Fudbalski klub Željezničar nalazi se u očajnoj finansijskoj situaciji, a sve ono o čemu se pretpostavljalo i naslućivalo potvrdilo se u saopštenju uprave koje je izdano, kako se navodi, zbog ispunjenja moralne obaveze prema navijačima i transparentnosti rada.

Klub sa Grbavice duguje oko 7 miliona KM prema podacima iz 31.12.2021. godine, od čega je 2.425.740 KM dug prema Poreskoj upravi FBIH, a igračima se duguje 1.250.000 KM, navela je uprava.

„Akumulacijom učestalih zahtjeva za izmirenje svih dužničkih obaveza, odmah ili sa kratkim rokovima, Klub se dovodi u situaciju da ne može izmiriti obaveze koje su se trenutno nametnule kao prioritetne: dugovi prema Poreskoj upravi, od kojih zavisi osnova za bilo kakvo poslovanje (neblokirani računi); neizmirene obaveze Kluba prema igračima“, navodi se u saopštenju FK Željezničear, u kojem se između ostalog dodaje:

"Neizmirene obaveze prema igračima u definisanim rokovima, dovode nas u poziciju suspenzije za daljnje takmičenje u Premijer ligi BiH".

DUG FK ŽELJEZNIČAR NA DAN 31.12.2021.

Poreska uprava FBIH - 2.425.740
Dug prema igračima - 1.250.000
Obaveze prema dobavljačima 1.635.240
Obaveze prema bankama - 800.000
Pozajmice pravnih i fizičkih lica - 690.000
Transferi igrača - 100.000
Ukupno: 6.900.980 KM

Uprava FK Željezničar ističe da se svakodnevno suočava sa brojnim opstrukcijama i pritiscima, blokadama računa, inspekcijama, opomenama, tužbama, a da sve što se dešava oko kluba daje za pravo da izraze „sumnju da postoje grupe kojima je jedini cilj imovina FK Željezničar“.

U saopštenju kluba sa Grbavice navodi se da je dubinska analiza poslaovanja pokazala da su periodi lošeg poslovanja Kluba uzrokovani zaključivanjem ugovora koji su štetni po Klub, neracionalnih ugovornih odnosa, preuzimanjem kreditnih i drugih obaveza bez prethodno jasnih i konsolidovanih finansijskih planova, kršenjem podzakonskih akata kluba i slično, te da će klub iskoristiti sve kapacitete za pokretanje postupaka protiv odgovornih I tražiti nadoknadu štete.

“Rukovodstvo FK Željezničar još jednom potvrđuje da su u toku pregovori sa potencijalnim strateškim partnerima. Ovom prilikom, naglašavamo da se pregovori vode u skladu sa prijedlogom modela koji u potpunosti štiti interese kluba i isključivo sa partnerima koji mogu prihvatiti navedeni model, a koji će razmatrati Skupština luba. Međutim, klub do eventualne konkretizacije saradnje mora obezbijediti sredstva za redovno poslovanje”, naveli sui z FK Željezničar.

Kompletno saopštenje FK Željezničar pročitajte ovdje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC