• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet skandiraju "onu" riječ, a klub ih moli da prestanu: "Shvatamo sve, ali mi nismo Jevreji!"

Autor Dragan Šutvić

Totenhem ih moli, ali oni tjeraju po svom

 totenhem navijači jevrejska zajednica  Izvor: Profimedia

Iako je rukovodstvo Totenhema tokom jeseni zamolilo navijače da prestanu da kliču da su "jevrejska armija", taj poklič se opet čuo u nedjelju popodne, tokom utakmice protiv Vulverhemptona.

Možda će vas zanimati

"Vjerujemo da je vrijeme da krenemo dalje i da ne dovodimo više naš klub u vezu sa tim terminom", saopštio je tada Totenhem, ali navijači ne žele da prestanu. Taj termin dovodi se u vezu sa Totenhemom još od sedamdesetih godina, kada su navijači protivničkih timova uvredljivo skandirali na račun "pijevaca" i njihove veze sa jevrejskom zajednicom. Navijači Sparsa su prihvatili to i ne skandiraju te riječi uvredljivo, ali klub ipak želi da se sa tim prekine.

"Živimo u vremenu povećane svijesti o kulturnom prisvajanju i osjetljivosti. Zbog toga je ključno za vrijednosti našeg kluba i navijača da još više vodimo računa o kontroverznoj prirodi ovog pojma. Korišćenje te riječi naši navijači su prvobitno preuzeli da bi odbacili antisemitsku zloupotrebu protivničkih navijača još prije 40 godina. Kao klub, uvijek nastojimo da stvorimo okruženje koje obuhvata sve navijače, tako da svaki pristalica Totenhema može da se osjeti uključenim u doživljaj naše utakmice", saopštio je Totenhem.

Uprkos molbama, pristalice Totenhema ne odustaju i još sami sebe nazivaju Jevrejima. Poslušajte na kraju ovog klipa kako cijeli stadion Totenhema skandira "Yid army".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC