• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žali za trofejom u Romi: Moj najveći neuspjeh je što sa Džekom i Salahom nisam osvojio ništa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati italijanski sportski direktor Valter Sabatini osvrnuo se na period proveden u Romi, te pričao o sutrašnjem meču Lige šampiona između Intera i Liverpula.

 Edin Džeko i Mohamed Salah Izvor: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI/ANSA

Sredinom januara Valter Sabatini stigao je u Salernitanu s ciljem da napravi čudo i klub iz Salerna ostavi u Seriji A.

Dovedena su brojna pojačanja, ali posljednjeplasiranom timu najjače italijanske lige i dalje ne ide. Stoga je ceh platio trener Stefano Kolantuono, otpušten je juče, a sve su glasnije price da bi Salernitanu mogao da preuzme Andrea Pirlo.

Možda će vas zanimati

Sabatini, inače nekadašnji sportski direktor Rome, Intera i Bolonje, u razgovoru za "Gazetu delo Sport" pričao je o vremenu provedenom u Rimu, te je istakao žal što sa "vučicom" nije uspio ništa da osvoji, iako je u timu imao šampione poput Edina Džeke i Mohameda Salaha.

Upravo će Džeko i Salah u srijedu biti na suprotnim stranama. U prvom meču osmine finala Inter će na "Đuezepe Meaci" dočekati Liverpul.

"Dovođenje njih dvojice (Džeke i Salaha) učinilo je da dodatno zavolim ovaj posao. Istina je da su pomalo bili egoistični, ali uspjeli su da se uklope u tim. Najveći žal u mojoj karijeri je što s njima u timu nisam uspio da osvojim ništa", rekao je 66-godišnji Sabatini, koji je na "Olimpiku" radio od 2011. do 2016. godine.

Posebno je nahvalio Salaha, koji je nakon odlaska i Rome počeo da niže uspjehe sa Liverpulom.

"Znao sam da Salah može postići mnogo golova kada igra na poziciji koja mu odgovara. Naravno, u Romi se od njega tražilo i da se žrtvuje, više radi za saigrače u napadu, mada je i on uvijek imao karakteristike napadača", hvalio je Savatini Egipćanina, koji je nedavno igrao u finalu Afričkog kupa nacija, ali nije uspio da osvoji taj trofej. Bolji od njega bio je klupski kolega Sadio Mane, čiji Senegal je stigao do slavlja i pehara.

Izvor: Shutterstock

U srijedu se očekuje veliki meč na "Meaci".

"Najbolja ekipa Intera skoro uvijek je mogla igrati ravnopravno sa Liverpulom. Ali, ako bih morao da se kladim ko će između Džeke i Salaha postići gol, rekao bih da je veća vjerovatnoća da to učini fudbaler Liverpula", rekao je Sabatini, jasno poručivši šta misli ko je favorit u ovom dvomeču.

Podsjetimo, večeras su na programu prvi dueli osmine finala Lige šampiona. Sporting će u Lisabonu ugostiti Mančester siti, dok u Parizu derbi ove runde igraju PSŽ i Real Madrid.

Sutra, osim dvoboja u Milanu, biće odigran i meč između Salcburga i Bajerna iz Minhena.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC