• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznato je ko sudi 166. "vječiti" derbi: Sudijska komisija presjekla, najbolji arbitar vodi meč Zvezde i Partizana!

Autor Dragan Šutvić

Sudija koji ima sve veće internacionalno iskustvo, određen je za arbitra predstojećeg derbija.

 ko sudi 166. vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u nedjelju od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" u 166. "vječitom" derbiju, a Sudijska komisija FSS delegirala je arbitre čak pet dana ranije.

Odlučeno je da će glavni sudija biti Srđan Jovanović, vjerovatno najbolji domaći arbitar koji ima bogato internacionalno iskustvo i gotovo je redovan na utakmicama pod okriljem UEFA. Već godinama sudi u Ligi šampiona i Ligi Evrope, dok ga često viđamo i na mečevima državnih timova.

Možda će vas zanimati

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije potvrđeno je da će pomoćnici Srđana Jovanovića biti Uroš Stojković i Milan Mihajlović, kao četvrti arbitar određen je Milan Mitić, dok je delegat utakmice Vlado Glođović.

U VAR sobi u Staroj Pazovi će sjediti Momčilo Marković i njegov pomoćnik Bojan Banović i brinuće se da glavnom sudiji ne promakne neki detalj na terenu, što je baš bila Jovanovićeva uloga u prethodnom derbiju. Dodajmo i to da je za posmatrača suđenja određen Zoran Petrović.

Srđan Jovanović je inače do sada sudio samo jedan "vječiti" derbi. Bio je to 161. sudar Zvezde i Partizana u septembru 2019. godine koji su crno-bijeli dobili 2:0 u Humskoj golovima Sume i Tošića.

Nakon toga sudio je i finale Kupa Srbije 2021. godine koje je riješeno poslije penala, međutim mečevi u tom takmičenju ne računaju se zvanično u "vječite" derbije. Nakon 120 minuta fudbala na stadionu "Rajko Mitić" nije bilo golova, a Zvezda je pobijedila boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Podsjetimo, Partizan je trenutno lider na tabeli sa pet bodova više od Zvezde, dok je u prvom "vječitom" derbiju sezone bilo 1:1.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC