• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacio Zvezdu, tukao Real Madrid, a sad je otišao u rat!

Autor 000

Šef stručnog štaba Šerifa iz Tiraspolja je u četvrtak vodio tim na meču Lige Evrope, a od sada je dobrovoljac u svojoj Ukrajini.

 Trener Šerifa otišao u rat bori se protiv Rusije Izvor: MN Press/Twitter/@ZoryaLondonsk/Printscreen

Nova nevjerovatna vijest stigla je iz Ukrajine! Zemlja u kojoj bukti rat poslije napada Rusije, nalazi se u centru pažnje svjetske javnosti, a to ne zaobilazi ni sport.

Nakon pozivanja Međunarodnog olimpijskog komiteta da se svi sportisti iz Rusije i Bjelorusije izbace iz svih takmičenja, i poslije najavljene odluke UEFA o izbacivanju Spartak Moskve iz Lige Evrope, sada je sve šokirao Juri Vernidub, trener Šerifa iz Tiraspolja!

Vernidub je prošlog ljeta sa Šerifom pobedio i Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, potom u Ligi šampiona šokirao i Real Madrid, a sada je otišao u rat da se bori na strani Ukrajine, piše "Dejli mejl", a sve nakon fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Ovaj trener je uspešno vodio Šerif u Evropi ove sezone, pošto je poslije trećeg mjesta u grupnoj fazi Lige šampiona uspio da se izbori za plasman u Ligu Evrope, gdje su u četvrtak poslije penala ispali od portugalske Brage.

Samo nekoliko dana kasnije, Vernidub je odlućio da ostavi fudbal, vrati u svoju domovinu i zaduži ratnu opremu. On se prijavio kao dobrovoljac kao i drugi poznati Ukrajinci, poput bivših boksera braće Kličko i Vasila Lomačenka.

Na mrežama se pojavila fotografija Verniduba u kamuflažnoj odeći, sa dvojicom kolega, a trener rođen na sjeveru Ukrajine očito je odlučio da ne sjedi skrštenih ruku tokom rata.

"Imam ženu, dvoje djece, dvoje unučadi, braće i sestre. Želim im svima zdravlja i da ih ovaj rat ne dotakne. Kad se vratim u Moldaviju, tražiću da odem svojoj porodici. Ako sam im potreban, uvijek ću biti tamo", rekao je Vernidub poslije meča protiv Brage.

Inače, Šerif se nalazi u Tiraspolju, koji je lociran u Transnistriji, pro-ruskom regionu koji traži nezavisnost od Moldavije već godinama. Zbog toga su mnogi Vernidubovu odluku o pristupanju ukrajinskim dobrovoljcima shvatili kao realan kraj njegovog angažmana na klupi Šerifa...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC