• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev "recept" za Velež isti kao i u prethodne dvije utakmice: Da igramo pametno, navijači dođite na Gradski stadion!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-plavi u nedjelju od 15.00 dočekuju mostarski Velež u jednom od derbija 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Fk Borac - FK Velež, PL BiH, 21. kolo, najava Nemanja Miljanović i Toni Jović Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučani su odlično startovali u proljećnom dijelu sezone - zabilježili su dvije pobjede bez primljenog gola (nad Širokim Brijegom - 0:3 u prvenstvu i Tuzlom sitijem - 0:1 u Kupu BiH), ali sjajno su krenuli i "rođeni", koji su takođe slavili protiv Željezničara (2:0) i ekipe sa "Pecare" (4:0).

Zato je trener Borca Nemanja Miljanović svjestan da njegove izabranike očekuje težak meč, ali i ponudivši recept za njegovo rješavanje u pozitivnom smislu.

"Još jedna teška utakmica protiv dobrog protivnika koji sigurno pretenduje da bude u vrhu. Napravili su jako dobar start ovog proljeća, 2:0 protiv Željezničara, 4:0 protiv Širokog Brijega, šest postignutih, nula primljenih golova, ekipa koja je igrala jako dobro prošle sezone. Imaju kvalitet, znamo da im nedostaju četiri igrača koja su sankcionisana (Samir Radovac, Dino Hasanović, Dženan Zajmović i Haris Ovčina), ali bez obzira, mislim da je Velež i bez njih jako kvalitetan. Do nas je sada da ponovo odigramo pametnu utakmicu, kao što smo uradili u prethodne dvije", rekao je Miljanović.

Prema njegovim riječima, kadrovska slika je dosta dobra s obzirom da neće moći da računa samo na Davida Čavića.

"Meč protiv Tuzla sitija nas je dosta iscrpio zbog terena, zbog protivnika, zbog svega, imali smo četvoricu novih igrača od prethodnog susreta protiv Širokog Brijega, tako da ćemo vidjeti. Sada nam se vraćaju i biće nam na raspolaganju Obren Cvijanović i Goran Brkić, koji nisu imali pravo nastupa u Kupu BiH. Jedini igrač koji neće moći da nastupi je Čavić, koji je krenuo sa treninzima, ali nije u opticaju. Svi ostali su tu", dodao je šef struke crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Strijelac pobjedonosnog gola na "Tušnju" u svom novom debiju u dresu Borca Toni Jović raduje se povratku na Gradski stadion prvenstveno zbog navijača.

"Preda mnom je novi susret sa navijačima sa Gradskom stadionu, nadam se da će doći u što većem broju. Imamo dobar trenutak da napravimo podlogu za dalje da cijelu polusezona bude jako uspješna. Imamo dobar vjetar u leđa zbog ove dvije dobre utakmice koje smo odigrali i nadam se da će serija biti nastavljena i u nedjelju. To bi bila baš dobra osnova za nastavak sezone", istakao je hrvatski krilni napadač.

Meč između Borca i Veleža igra se u nedjelju od 15.00 časova, sudiće ga Mirza Kazlagić iz Cazina, a direktan prenos je na TV Arena sport.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 21. kolo

Petak:

Zrinjski - Radnik (18.00)

Subota:

Rudar Prijedor - Leotar (13.00)

Željezničar - Sarajevo (17.00)

Nedjelja:

Posušje - Sloboda (13.00)

Borac - Velež (15.00)

Ponedjeljak:

Tuzla siti - Široki Brijeg (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC