• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić pred derbi: Ne smijemo biti kukavice!

Autor Haris Krhalić

Željezničar i Sarajevo će se sastati u subotu od 17 časova na Grbavici

 edis mulalić Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Predstojeće 21. kolo m:tel Premijer lige BiH obilježiće vječiti sarajevski derbi!

Uz direktan prenos na TV Arena sport, u meču u kojem, prema riječima trenera Želje Edisa Mulalića, njegovi igrači moraju promijeniti način razmišljanja i bez straha izaći na teren.

"Ovo je najveća utakmica u našem prvenstvu. Ponovo imamo problema kao i u prvoj utakmici, a ovaj put su razlozi malo više fudbalski. Prvu utakmicu nismo stigli registrovati dva napadača, ovaj put jesmo, ali će nam sastav krojiti i pravilo za U-21 igrače jer nemamo Subašića i povrijeđenog Gasala. Moraćemo malo izmišljati. Pripremali smo se, u Mostaru smo igrali dobro i ostao je žal što momci nisu bili nagrađeni", rekao je Mulalić i nastavio:

"Nemamo toliki širok igrački kadar da možemo u svakom momentu odgovoriti datoj situaciji. Pripremali smo se, pokušaćemo izaći s nekim planom da igramo protiv Sarajeva. Mislim i da će Sarajevo imati plan, vidjećemo ko će na kraju uspjeti da dobije. Imamo jednu obavezu i to non stop govorim igračima, da ovaj klub protiv bilo koga da igra, pogotovo Sarajevo je dobar klub, da ne budemo kukavice. Kada na ispravan način uđeš u utakmicu, sa pravom glavom, nebitno je ko je protiv tebe. Još ako imaš neki plan i dobro si spreman i radiš ono što treba, onda je rezultat neminovan i mora doći."

Mulalić je govorio i o tome šta na ovakvim utakmicama može donijeti prevagu

"Mislim da na ovu utakmicu dosta utiče publika, pritisak ovakav ili onakav, e sad ko se bolje snađe u tim uslovima, mislim da će napraviti dobar rezultat. Opet se na kraju vraćam na stvar koju maloprije rekoh, bitni su srce i glava. Bez obzira koliko vrući izađemo na teren, bez pameti to neće izaći na dobro i mislim da je to ključ svega", smatra Mulalić.

"Hoću da igramo bez ikakve kalkulacije, bez ikakvog respekta, naravno treba poštovati protivničku ekipu, ali bez respekta u smislu igre i nekih stvari što sama igra nalaže. Nema tu puno kalkulacija. Kad imaš plan i kad si spreman, tu ne postoje kalukacije i neću da budemo u tom smislu ni ja ni moji igrači, da se bojimo i nešto sakrivamo. Izađi hrabro, glavom u glavu, pa šta Bog da", zaključio je Edis Mulalić.

U prvom meču koji je odigran na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvoj polusezoni, "bordo" tim je slavio rezultatom 2:0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC