• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhvatilo nas je neko ludilo u posljednjih deset minuta: Jojić i Rikardo se oglasili poslije drame u Humskoj!

Autor Dragan Šutvić

Djelovalo je da je sve gotovo, a onda...

 jojić i rikardo poslije utakmice sa mladosti Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana su uspjeli da zadrže prvo mjesto na tabeli Superlige Srbije pošto su pobijedili Mladost iz Lučana sa 2:1. Gol nekadašnjeg đaka crno-bijele škole fudbala Milana Bojovića u 88. minutu je sve zakomplikovao, ali je na kraju tim došao do pobjede.

Strijelci za Partizan bili su Rikardo Gomeš u 42. minutu i Miloš Jojić u 54. a iskusni vezista ponovo ističe da su tri boda najvažnija.

Možda će vas zanimati

"Na kraju dana je najbitnije da smo osvojili tri boda, to nam je bio cilj. Znali smo da nas, poslije onakvog derbija, očekuje izuzetno teška utakmica, jer smo psihički i emotivno bili dosta ispražnjeni, ali kontrolisali smo meč sve vrijeme, postigli gol, a poslije je i bilo lakše da se igra.Dali smo i drugi gol i onda ulazimo u neko "ludilo" posljednjih deset minuta, gdje primamo gol, a potom samo što smo krenuli s centra, gosti su imali stopostotnu šansu, zbog nedostatka komunikacije, i mogli smo da prospemo sve za jedan minut. Opet kažem, najbitnije je da smo ostvarili naš cilj i da smo uzeli tri boda", ispričao je Jojić.

Ne smije crno-bijeli tim da dozvoli sebi takve padove u igri i ovo je opomena za kasnije. 

"Sigurno da da. Nije ovo prvi put da dolazimo u ovakvu situaciju, doduše nije ih ni bilo mnogo, ali fudbal je nepredvidiv i trenutak nepažnje može da te kazni, tako da treba da budemo srećni i zadovoljni poslije ove utakmice, jer smo ostvarili cilj i uspjeli da sačuvamo prednost", dodao je Jojić. 

On je za sada najbolji asistent tima, a po broju golova se pogotkom protiv Mladosti izjednačio sa Kvinsijem Menigom. 

"Ne znam taj podatak oko golova u poređenju sa drugim igračima, ali broj asistencija znam. Uvijek sam isticao ekipu ispred svog ličnog uspjeha, jer kada ekipa igra dobro, kada pobjeđuje, kada dajemo puno golova, onda će se svako od nas i upisati u strijelce i biti asistent, tako da moram da se zahvalim timu – do sada smo u prvenstvu i kroz Evropu, uključujući i kvalifikacije, igrali veoma dobro, dali smo puno golova, malo primili. Istakao sam se asistencijama i golovima, ali ima još mnogo da se igra i imam neke zacrtane ciljeve na kraju prvenstva, kao i svaki igrač, ali jedini naš zajednički cilj je titula."

Vrijeme nije bilo naklonjeno ni igračima, ali ni navijačima. 

"Jeste, hladno je bilo danas i na trbina i dole, na terenu. Ljudima koji su došli hvala na podršci! Nije bilo kao na prošloj utakmici na domaćem terenu, ali svaki čovjek koji dođe na stadion mnogo znači i ovom prilikom se opet zahvaljujem i pozivam ih da uvijek dođu i da nam budu vjetar u leđa, jer ta bodovna razlika u odnosu na drugoplasiranu ekipu se malo smanjila, mada ima još mnogo da se igra, ali uz njihovu pomoć će nam biti mnogo lakše da zadržimo prvo mjesto", zaključio je Jojić.

I strijelac drugog gola Rikardo Gomeš je istakao da je ovo bio jako težak meč za ekipu.

"Meč je bio težak, mislim da to nije zbog derbija. To je jedna utakmica, izgubili smo i gotovo. Što se tiče današnjeg meča, protivnik je bio jak, trčao je puno, bio je zatvoren i teško je bilo ući, ali mislim da smo kontrolisali igru od prvog poluvremena. Propustili smo dosta prilika i na kraju smo i primili gol, posljednji minuti su bili takvi, ali naravno da smo zaslužili pobjedu i bilo bi još bolje da nismo propustili neke šanse koje smo imali", smatra Rikardo.

On takođe meč sa Lučancima ističe kao opomenu da koncentracija mora da bude prisutna svih 90 minuta. 

"Ovo je razlog zbog kojeg smo bili fokusirani 90 minuta, jer znamo da je meč gotov tek onda kada čujemo posljednji sudijski zvužduk. U svakom trenutku možemo primiti ili postići gol, ova utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali dobro je, pobijedili smo na ovom meču, sada je vrijeme za odmor do subote“, zaključio je Rikardo. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC