• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski razočaran ponašanjem policije prema mostarskim navijačima u Tuzli: Javno osuđujemo nepotrebnu represiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski klub se oglasio povodom incidenata na "Tušnju" na kojem je došlo do obračuna pripadnika MUP-a i pristalica "plemića".

 HŠK Zrinjski saopštenje povodom incidenata u Tuzli i sukoba policije i navijača Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zrinjski je izjednačio rekord Željezničara i zabilježio 12. uzastopnu pobjedu u m:tel Premijer ligi Bosni i Hercegovine zahvaljujući fantastičnom Banjalučaninu Nemanji Bilbiji, koji je bio dvostruki strijelac.

Poslije utakmice, trener Mostaraca Sergej Jakirović je govorio o vrijeđanju svih 90 minuta na "Tušnju", da bi prilikom izlaska mostarskih "Ultrasa" sa stadiona došlo do konflikta sa tuzlanskom policijom.

Sarajevski mediji su prenijeli da su navijači Zrinjskog prilikom izlaska sa "Tušnja" gađali domaće pristalice bakljama i drugim predmetima, te da je policija odmah intervenisala.

"Dovela je navijače Zrinjskog u red i potom ih izvela sa stadiona. Tom prilikom je nekoliko navijača mostarskog tima bilo povrijeđeno", prenio je portal "Kliks".

Povodom incidenta u ponedjeljak se saopštenjem oglasio i klub sa stadiona "Pod Bijelim brijegom", koje prenosimo u cjelosti.

"HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasnu osudu i nerazumijevanje zbog potpuno nepotrebne represije kojoj su bili izloženi naši navijači uoči, tokom i nakon jučerašnje utakmice FK Sloboda - HŠK Zrinjski.

Želimo naglasiti da su naši navijači na tribinu uvedeni tek u 25. minutu navedene utakmice, a da su istu morali napustiti već u 78. minutu, iako je HŠK Zrinjski u četvrtak, 10. marta 2022. godine od strane FK Sloboda dobio službenu potvrdu kako će moći osigurati organizovani dolazak gostujućih navijača.

Osim što je takvo postupanje prema gledaocima s uredno plaćenom ulaznicom u suprotnosti sa zdravim razumom, definitivno je i u suprotnosti s pravilnikom o bezbjednosti Fudbalskog saveza BiH.

Zbog toga od Komisije za stadione i sigurnost FS BiH još jednom tražimo da zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i svi navijači imali jednak tretman na svim stadionima i na svim utakmicama koje se igraju u organizaciji FS BiH", navedeno je u saopštenju "plemića".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC