• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski klub "žrtva rata" - otišlo im pola tima! Stranci vrijedni 40 miliona raskidaju ugovore, a to nije kraj...

Autor Milutin Vujičić

Fudbalski klub nije kriv zbog ratnih dešavanja, ali pravila su pravila.

 Krasnodar-se-rusi-zbog-rata-Rusije-u-Ukrajini Izvor: Profimedia

Vojna akcija Rusije u Ukrajini dovela je do brojnih sankcija i uticala je na mnoge sfere života u najvećoj zemlji svijeta, pa se to u dobroj mjeri odrazilo i na sport, iako su sportisti tu najmanje krivi...

Fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz baraža za Svjetsko prvenstvo, moskovski Spartak diskvalifikovan je iz Lige Evrope, a svim strancima koji nastupaju u njihovom domaćem prvenstvu dozvoljeno je da raskinu ugovor bez ikakvih posljedica i mnogi su to već počeli da koriste.

Prije zvanične odluke FIFA u Premijer ligi Rusije nastupala su 132 inostrana fudbalera, a taj broj se već smanjio na 121 i vjerovatno će opadati sve do sredine aprila kada se "zatvara" treći prelazni rok.

Među prvima je nogu povukao ukrajinski fudbaler Jaroslav Rakicki, koji je brže-bolje napustio Zenit i vratio se u svoju domovinu gdje je inače nepoželjan, ali redom beže i Brazilci koje je rat poprilično uplašio. Mnogi su još rezervisani i traže angažman prije nego što raskinu ugovor, dok drugi ne mrdaju jer ne mogu da nađu bolje...

Već sada je ipak moguće proglasiti najvećeg fudbalskog tragičara u Rusiji zbog rata - pošto je najviše igrača pobjeglo iz Krasnodara koji je vrlo blizu ratnim dejstvima u Marijupolju i Krimu.

Zbog toga njihovi igrači nisu dvaput razmislili - odmah su tražili da odu, tako da su ostali bez Viktora Klesona (30), Remija Kabele (32), Vandersona (27), Žuniora Alonsa (29) i Gžegoža Krihovjaka (32), a najgore od svega je što se možda spisak ne završi samo na tome.

Izvor: Profimedia/Sergei Fadeichev/TASS

Ukupna procijenjena vrijednost petorice igrača koji su ih napustili je 43 miliona evra i to je novac koji nikada neće vidjeti, s tim da vrijedi istaći da je Vanderson "samo" otišao na pozajmicu u Internasional, tako da se možda i vrati...

Po sličnom modelu otišao je i poljski fudbaler Krihovjak koji je već predstavljen u grčkom AEK-u, međutim očekuje se da na kraju sezone otkupe cijeli njegov ugovor. Već je poručio da nema namjeru da se vraća u Rusiju, a vidjećemo kako će mu prijati odlazak u Grčku.

Od inostranih igrača Krasnodar ima još brazilskog štopera Kaja, kolumbijskog beka Ramireza i napadača Džona Kordobu, odnosno norveškog špica Bothajma, ali niko od njih više nije u Rusiji.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC