• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekama šišao na ćelavo, a kad je mene vidio... Legenda Junajteda otkrila priču o ser Aleksu: Frizer ti je u svlačionici!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Škotski menadžer držao je sve pod kontrolom u Mančester junajtedu. A sada...

 anegdota o aleksu fergusonu i frizeru Izvor: Profimedia/Roger Parker Fotosports International

Aleks Ferguson je bez ikakve sumnje jedan od najvećih trenera svih vremena. Više od dvije decenije uspješno je vodio Mančester junajted i svi su ga se plašili kada bi podviknuo. Moralo je da bude po njegovom i rijetko kada je imao probleme zbog toga, jednostavno igrači su morali da slušaju šta kaže...

Tako je Ferguson bio nefleksibilan i kada su stajlinzi njegovih igrača u pitanju. Bekam mu je tu zadavao najveće muke i zbog toga mu je naredio da se ošiša na ćelavo, dok je to na svojoj koži osjetio i Luj Saha.

Možda će vas zanimati

Francuski napadač stigao je u Mančester junajted u zimu 2004. godine pošto je zablistao u dresu Fulama, a odlično je počeo i u novom klubu. Odmah je oduševio Fergusona i navijače golovima u dresu "crvenih đavola", ali odmah je stiglo naređenje - nema više duge kose. "Fergi" nije želio ni da čuje!

"Odigrao sam dvije utakmice i dao sam tri gola, a onda me nakon jednog treninga sačekao frizer u svlačionici i rekao mi je da Ferguson želi da se ošišam", ispričao je Luj Saha koji nije krio da je potpuno šokiran.

"Mislio sam da me neko zeza, ali se ispostavilo da je čovjek bio zaista ozbiljan."

Ferguson je odmah želio da pokaže Sahi da se pita za sve u klubu - čak i za frizure - tako da je morao da ga posluša. I ne samo Saha, svi su morali bez pogovora ili se ne bi dobro proveli...

"Angažovao je frizera da me ošiša jer sam imao tada dužu kosu. Međutim, on sve te stvari radi jer želi da vi napredujete. Ne radi to jer ima neki ego, nego zbog vas, ali i kako bi zaštitio instituciju poput Junajteda koja je imala svoje standarde i to se moralo poštovati dok je on bio tu."

Reklo bi se da se to u međuvremenu izgubilo i da više nema "čvrste ruke" koja može da vodi klub.

"Sjećam se kada me frizer dočekao i objašnjavao mi je zašto je tu. Sve je to bilo u redu jer je on htio da mi budemo svjesni gdje smo i da nema tu prostora da se zezamo i foliramo takvim stvarima", zaključio je Saha.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC