• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravljenu legendu birao prije Ronalda i Bekama: Njega bi Ser Aleks prvog stavio u idealni tim Junajteda!

Autor Haris Krhalić

Bilo je mnogo nevjerovatnih fudbalera sa kojima je radio na "Old Trafordu", ali malo ko bi pogodio koga bi Ferguson prvog izabrao u svoj idealan tim.

 ferguson iznenadio odabirom prvog igrača kojeg bi stavio u idealni tim Izvor: Profimedia

Legendarni ser Aleks Ferguson vodio je Mančester junajted tokom dugih 27 godina i za to vrijeme uspio da osvoji sve što se osvojiti može - više puta.

Čovjek koji je postao sinonim za Mančester junajted i jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala, ipak, ima daleko većih problema kada treba da izabere idealnu postavu tima od svih igrača sa kojima je radio na "Old Trafordu".

Možda će vas zanimati

Ferguson je u nedavnom razgovoru za "San" bio upitan koji je prvi igrač kojeg bi stavio u idealnu startnu postavu iz pomenutih 27 godina u klubu. I "Fergi" je svojim odgovorom iznenadio.

To nije bio ni Kristijano Ronaldo ni Dejvid Bekam ili Erik Kantona, niti neko drugi od najpoznatijih legendi, već čovjek koji je ostavio svoj pečat u odbrani.

"Iskreno, rekao bih da je Denis Irvin jedini koji bi sigurno bio u tom timu. Njega sam zvao 'Osam od 10'", rekao je Ferguson.

Denis Irvin iza Dejvida Bekama i Aleksa Fergusona
Izvor: Profimedia

"Jednom smo igrali na Arsenalovom 'Hajberiju'. Imao je loše dodavanje unazad u posljednjem minutu i Denis Berkamp je utrčao i dao gol. Poslije utakmice su mi mediji govorili 'Mora da ste razočarani tim dodavanjem unazad'. Rekao sam 'Pa, jedna greška u 10 godina i nije tako loše'. On je bio nevjerovatan fudbaler", rekao je Ferguson u nekadašnjem lijevom beku.

Junajted je Irvina doveo iz Oldama 1990. godine za 625.000 tadašnjih funti, a ostao je 12 godina u klubu. Upisao je 468 nastupa za Mančester junajted i osvojio je pregršt trofeja - sedam Premijer liga, dva FA Kupa, jedan Liga kup, jedan Kup pobednika kupova i jednu Ligu šampiona.

Zna Ferguson zašto je baš njega izabrao...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC