• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romana "boli" od milijardi: Postavio paprenu cijenu, ali srpski zet i Trampovi ljudi hoće da je plate!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Romana Abramoviča teraju da proda Čelsi, ali neće mu biti previše teško da to uradi.

 Pet ponuda za Čelsi Izvor: Profimedia

Roman Abramovič je pod sankcijama zbog svojih veza sa Vladimirom Putinom, oduzima mu se imovina i viđen je kako zabrinuto čeka na aerodromu u svjjetlu cijele situacije.

Ipak ono oko čega ne mora da brine je prodaja Čelsija, jer se milijarderi jednostavno otimaju o kupovinu ovog kluba. Ranije je bilo spekulacija da bi Čelsi mogao da dobije i srpsku "gazdaricu", a sada se posebno izdvojilo pet ponuda.

Ima ponuda iz cijelog svijeta, izdvajaju se naravno Englezi koji žele ponovo klub za sebe, ali i američki biznismeni povezani sa Donaldom Trampom i bogati Saudijci. Evo ko sve želi klub!

PORODICA RIKETS - VEZA SA TRAMPOM!

Izvor: Twitter/printscreen/@CBSNews

Amerikanci naravno žele da uđu u klub, a 56-godišnji Tim Rikets je spreman da ponudi tri milijarde evra da bi dobio kontrolu nad "plavcima". On je predsednik Čikago Kabsa i ranije je imao paket akcija Derbi Kauntija, a uz porodicu Rikets novac bi obezbeđivao i milijarder Ken Grifits.

Cijelo bogatstvo porodice Rikets vrijedi oko 6 milijardi, a Grifin je još "teži" sa 20 milijardi procenjene imovine. Porodica Rikets je osim po biznisu

PORODICA BEHLI - NJIHOVI SU LEJKERSI!

Izvor: Profimedia

Tod Behli ima 46 godina, investitor je i milijarder koji odavno ulaže u sport. Ima velike pakete akcija u LA Dodžersima i LA Lejkersima, ali mu to očigledno nije dovoljno i želi jedan klub samo za sebe.

Njegovo bogatstvo vrijedi 46 milijardi dolara, a probao je da kupi Čelsi i 2019. godine kada je ponudio 2,2 milijarde funti. Sada su sa njim u timu i švajcarski i britanski bogataši, kao i dio američkog kapitala.

Vođa cijele operacije je zapravo Barbara Šarone, žena koja stoji iza cijele Madonine karijere.

BRITANSKA PONUDA! 

Izvor: Screenshot/Youtube Evening Standard

Sir Martin Brouton ima 74 godine, bio je dugo predsjednik "Britiš Ervejsa", a na kratko je vodio čak i Liverpul. Sada želi zajedno sa pet neimenovanih partnera da preuzme Čelsi.

On tvrdi da je ponudi između dvije i tri milijarde dolara za Čelsi, ali nije želeo da razgovara o tačnoj cifri. Vidjećemo da li će njegova ponuda biti dovoljna.

SRPKINJA U LOŽI!

Izvor: Blitz Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Suprug australijske pop zvijezde srpskog porijekla Holi Valans Nik Kendi je cijeli život navijač Čelsija i decenijama ima člansku kartu i sezonsku ulaznicu za mečeve "plavaca". 

Spreman je da isplati koliko god Roman želi i hoće da ulaže u klub, a obogatio se zajedno sa svojim bratom Kristijanom ulažući u luksuzne nekretnine. 

Navodno je "težak" oko 1,5 milijardi dolara, što nije dovoljno da kupi Čelsi, ali uz sebe ima i brojne druge ulagače. Tim koji bi doveo u Čelsi bi imao i Đanluku Vijalija.

SAUDI MEDIJA GRUP - NAFTAŠKI NOVAC!

Izvor: Profimedia

Navodno njima želi da proda klub Abramovič, jer ne dolaze iz zemlje koja je Rusiji uvela sankcije. Prvi čovjek ove grupe je Mohamed Alkheredži, 50-godišnji biznismen koji se školovao u Londonu.

Tada je počeo da navija za Čelsi, a možda bi ispred "Stamford bridža" uskoro mogla da se vijori saudijska zastava, kao ispred stadiona Njukasla? 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC