• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bilbija - komandant Zrinjskog! Oborio rekord star 19 godina, sve je bliži Vagneru: Nisam ni svjestan svega!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kapiten Zrinjskog je nezaustavljiv - ove sezone je postigao 24 gola u m:tel Premijer ligi BiH, čime je oborio rekord Emira Obuće iz sezone 2002-03!

 nemanja bilbija komandant zrinjskog Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Mostarski Zrinjski je praktično "spustio jednu ruku" na premijerligaški trofej, prvi poslije 2018. godine, a najveće zasluge za to idu sjajnom Nemanji Bilbiji!

Kapiten Mostaraca je, bez sumnje, lider ove generacije "plemića". Ove sezone je već postigao 24 gola, pri čemu je oborio rekord Emira Obuće star 19 godina, a posljednja tri stigla su u subotnjem okršaju sa Radnikom (4:0).

Možda će vas zanimati

"Imali smo u tom duelu kontrolu od prvog minuta. Imali smo plan kojeg smo se držali od prvog minuta i to je na kraju i dalo takav rezultat", počeo je Bilbija priču za MONDO.

Do kraja sezone ostalo je još deset mečeva, a Bilbija je već sad uspio da obori rekord nekadašnjeg napadača Sarajeva iz premijerne sezone zajedničkog bh. prvenstva.

"Niz traje, kako moj, tako i cijele ekipe. Vrijedno radimo da tako i ostane, svi u klubu smo ponosni na ove rezultate", ističe napadač koji je ponikao u Banjaluci, u dresu Borca.

Do koje brojke će stići do kraja sezone – teško je reći...

"Još nisam svjestan ni ovog rekorda koji sam ostvario! Igram u životnoj formi, vrijedno radim i vjerujem da će biti još pogodaka do kraja sezone."

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

U dresu Zrinjskog je do sada postigao 92 gola, a sve je bliže i legendarnom napadaču Širokog Brijega, Bazilcu Santosu Vagneru, koji je sa 125 golova najbolji strijelac m:tel Premijer lige BiH u istoriji.

Bilbija je trenutno na 114.

"Stvarno mi to mnogo znači. Osjećam na svakom koraku u gradu poštovanje navijača, zaista mi prija što se sve odvija baš ovako", nastavlja Bilbija.

Zrinjski djeluje nezaustavljivo u ovoj sezoni. Oboren je rekord Željezničara iz sezone 2011-12 po broju vezanih pobjeda, Mostarci imaju samo jedan poraz u 23 kola, primili su samo devet golova...

"Titula je blizu, veoma smo blizu toga da je vratimo u Mostar nakon nekoliko godina. Samo nam je to u glavi, želimo da izgledamo bolje iz utakmice u utakmicu."

Velike zasluge idu i treneru Sergeju Jakiroviću, koji je nakon propuštene Evrope prošlog ljeta resetovao ekipu i od "plemića" napravio mašineriju.

"Naravno, trener Jakirović je sa pomoćnicima odradio sjajan posao. Svaka im čast na tome, bez njih svakako ne bi bilo ovoga što Zrinjski ima danas", istakao je Bilbija, koji nije želio da komentariše činjenicu da ni ovog puta nije na spisku reprezentacije BiH.

"Zmajeve" do kraja marta očekuju dueli sa Gruzijom i Luksemburgom, oba duela biće igrana na zeničkom "Bilinom polju", ali selektor BiH Ivajlo Petev nije uputio poziv Bilbiji.

"Nemam više komentar na tu temu", zaključio je Bilbija razgovor za naš portal.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mostarac

još deset kola, a jedanaest golova da stigne wagnera, u kakvoj je formi i taj rekord pada, samo povreda da ne bude.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC