• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

11 srpskih igrača za Zvezdu i Partizan: Oni na ljeto postaju slobodni - Orlovi, povratnici, dijete Bajerna i tri štopera

Autor Haris Krhalić

Sljedeća sezona biće posebno važna za "vječite" rivale - osim što ćemo do kraja sezone saznati ko će se na ljeto boriti u kom evropskom takmičenju, naredne godine će titula prvaka Srbije biti vrijedna grupne faze Lige šampiona.

 Potencijalna pojačanja Crvene zvezde i Partizana Izvor: MN Press/Profimedia/Orange Pictures/Pablo Morano

Zatišje u srpskom fudbalu pred očekivanu buru! Partizan i Crvena zvezda i dalje vode žestoku bitku za titulu prvaka Srbije, a ona će tek postati uzavrela kada se Superliga vrati na terene nakon reprezentativne pauze.

Ulog je šampionski trofej, "vječiti" rivali će se boriti i za nacionalni kup, ali na talonu je i borba za ulazak u Ligu šampiona narednog ljeta. A za tako nešto bi oba tima sa Topčiderskog brda morala da se pojačaju. Zato je MONDO riješio da istraži kojih 11 srpskih fudbalera bi ovog ljeta mogli da postanu slobodni igrači i budu na radaru Zvezde i Partizana.

Ko god ovog maja bude podigao šampionski pehar, usljediće ljeto u kojem će i crveno-bijeli i crno-bijeli željeti da se pojačaju. Naredna sezona će biti naročito važna jer će u njoj ulog najvjerovatnije biti i direktno mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2023/24.

Ovih 11 fudbalera mogli bi da budu pojačanja Partizana i Zvezde - radi se o domaćim igračima koji ne bi zauzimali mjesto stranca, a kojima u ovom trenutku ugovori u njihovim klubovima ističu 30. juna.

FILIP ĐURIČIĆ - VOLIO BI DA KARIJERU ZAVRŠI U ZVEZDI

Izvor: MN PRESS

Nekada veliki talenat srpskog fudbala danas ima 30 godina i fudbaler je Sasuola. Nije poznato hoće li produžiti saradnju sa zeleno-crnima, naročito pošto ove sezone ima mnogo problema sa povredama.

Upisao je tek devet nastupa u Seriji A, nijedan od druge polovine oktobra, a iako je prošle sezone pružao dobre partije, nalazi se na prekretnici. Ukoliko ne nastavi u Sasuolu, moguće je da će imati drugih ponuda iz Italije. Ipak, Zvezda bi mogla da se u sve umiješa i pokuša da dovede Đuričića u klub za koji navija.

"Možda završim karijeru u Zvezdi, a možda bi to bilo i pogrešno jer bih zauzeo mjesto mladim igračima, a zna se da naši klubovi žive od njihove prodaje. Nisam još razmišljao o tome. Zvezdu ću zauvijek voljeti i pratiti", pričao je Đuričić za "Sportski žurnal" krajem 2020. godine.

MIHAILO RISTIĆ - POVRATAK U ZVEZDU?

Izvor: MN PRESS

Mihailo Ristić je ponikao u Crvenoj zvezdi, bio je dio prvog tima tri sezone i osvojio je jednu titulu prvaka. Ipak, lijevi spoljni je sada pred istekom ugovora u Monpeljeu i još uvijek nije došlo do produžetka saradnje.

To bi mogla da bude inicijalna kapisla za Zvezdu da krenu u ofanzivu po 26-godišnjeg reprezentativca Srbije. Crveno-bijeli bi mogli da ga privole ukoliko budu igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, a dobili bi i novu opciju po lijevoj strani.

Ristić osim može da igra u veznom redu, kao klasičan lijevi bek, ali i kao krilni bek, pa bi Dejan Stanković u njemu dobio odlično polivalentno rješenje.

VLADIMIR GOLEMIĆ - IZ ITALIJE MEĐU "VJEČITE"?

Vladimir Golemić postiže gol za Krotone protiv Intera
Izvor: Profimedia

Mnogi ga nisu zapamtili po igrama u srpskom fudbalu, gdje je nosio dres Mladosti iz Lučana, ali 30-godišnji štoper je preko Švajcarske stigao do Krotonea. Sa ovim klubom je prije par sezona igrao u Seriji A, prvi dio sezone je proveo u Grčkoj, ali se sada vratio u Krotone.

U Seriji B se do sada dobro pokazao na 11 mečeva od početka godine, ali mu već na ljeto ističe ugovor. On bi mogao da bude potencijalno rješenje i za Partizan i za Zvezdu ukoliko budu željeli igrača sa iskustvom, a za kojeg ne bi morali da izdvajaju obeštećenje.

DANIJEL ALEKSIĆ - ODLAZI IZ TURSKE?

Izvor: MN PRESS

Za mjesec dana će proslaviti 31. rođendan, ali za tri bi mogao da bude u potrazi za novim klubom. Danijel Aleksić je već treću sezonu u Bašakšehiru iz Istanbula, i ove sezone je standardan u ekipi, ali ostaje da se vidi da li će doći do produžetka saradnje.

Ukoliko to ne bude slučaj, Zvezda bi mogla da se ponovo umiješa u trku za njegov potpis, kao što se pominjalo prije četiri godine. U ljeto 2018. je Aleksić izjavio da ne želi da se nudi klubu i da je na Zvezdi da napravi potez, dodavši da se "dobro zna njegov stav".

Ipak, i za njega bi trebalo očekivati ponude stranih klubova ukoliko bude odlazio iz Istanbula...

ADEM LJAJIĆ - PREAMBICIOZNO ZA PARTIZAN?

Izvor: Profimedia/Seskimphoto

Još jedan fudbaler iz generacije rođene 1991. godine. Adem Ljajić je već odavno precrtan u Bešiktašu, nije upisao nijedan nastup ove sezone i sigurno će napustiti turskog velikana ovog ljeta.

Ipak, postavlja se pitanje da li će Partizan biti spreman da rizikuje sa Ljajićem koji je tako dugo bez takmičarskog fudbala, kao i zbog činjenice da će Novopazarac sigurno imati velike finansijske zahtjeve za srpske uslove.

NEMANJA RADOJA - PONOVO ŽELJA ZVEZDE?

Izvor: Profimedia/Pablo Morano/Orange Pictures

Pisalo se naširoko zimus da je Zvezda opasno zainteresovana za Nemanju Radoju, srpskog internacionalca i igrača Levantea, ali predstojećeg ljeta bi to moglo daleko lakše da se ostvari.

Razlog je što Radoji ističe ugovor sa španskim klubom, a za koji je bivši vezista Vojvodine upisao tek 714 minuta na terenu ove sezone. Crveno-bijelima bi mogao da bude otvoren put ovog ljeta da urade ono što zimus nisu uspjeli.

ĐORĐE NIKOLIĆ - GOLMAN KAO OPCIJA ZA PARTIZAN

Izvor: MN PRESS

Malo je vjerovatno da će Partizan ovog ljeta mijenjati oko svojih golmana, naročito pošto su nedavno produžili saradnju sa Nemanjom Stevanovićem, ali ukoliko budu željeli, imaće jednu opciju.

To je Đorđe Nikolić, 24-godišnji golman Bazela koji u švajcarskom velikanu očito nije u planovima. Upisao je tek dva nastupa ove sezone, pa bi nekadašnji član mlađih selekcija Partizana mogao da bude prilika za povratnika u srpski fudbal.

Inače, Nikolić je prošlog juna debitovao za reprezentaciju Srbije u prijateljskom meču protiv Jamajke.

SPAJIĆ I ROSIĆ - ŠTOPERI KOJI ČEKAJU RASPLET

Izvor: MN PRESS

Još dvojica srpskih štopera bi ove sezone mogli da budu slobodni igrači. Jedan je Uroš Spajić, reprezentativac Srbije i bivši igrač Crvene zvezde, dok je drugi Lazar Rosić, nekada defanzivac Vojvodine.

Spajić je zimus potpisao šestomjesečni ugovor sa Kasimpašom, turskim drugoligašem, dok je Rosić poslije nastupa za Bragu i Nasional, sada pred istekom ugovora u Moreirenseu. Pitanje je koliko će momci rođeni 1993. godine željeti da se već ovog ljeta vrate u srpski fudbal.

PANTOVIĆ I MALBAŠIĆ - OFANZIVCI IZ NjEMAČKE I ŠPANIJE

Izvor: Profimedia

Miloš Pantović bi bio atraktivna opcija za oba "vječita" rivala. Radi se o igraču koji je ponikao u Bajern Minhenu, a ove sezone nastupa za Bohum, takođe u Bundesligi. Upisao je 23 nastupa, a još uvijek se čeka hoće li biti produžetka saradnje sa 25-godišnjim ofanzivnim vezistom.

Sa druge strane, Filip Malbašić je opcija za desno krilo Partizana kao igrač koji ima iskustvo iz Primere, ali je ove sezone ispao iz konkurencije za tim u španskom drugoligašu Burgosu. Bivši igrač crno-bijelih bi možda bio spreman na povratak u srpski fudbal.

Igrači koji bi ovog ljeta takođe mogli da budu pred promjenom sredine su i Miloš Veljković, Goran Čaušić, Živko Živković, Marko Šćepović, Lazar Ćirković...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC