• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Srbiji na žrijebu za Mundijal: Kad saznajemo grupu, s kim mogu da igraju i zašto je bitna današnja tabela

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trenutno su "orlovi" 25. na svijetu, a to ih je smjestilo u jedan od četiri šešira. Evo svih detalja o žrijebu koji će odrediti put ka peharu!

 danas žrijeb za svjetsko prvenstvu u kataru 2022 Izvor: MN PRESS

Srbija sada čeka svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a dok čekamo da saznamo još tri putnika za Mundijal čeka nas i žrijeb za grupnu fazu.

Bilo je nekakve šanse da srpski tim uđe u drugi šešir, ali na kraju se to nije desilo pa će ga čekati teži žrijeb, pošto će se kuglice u šeširima poređati prema FIFA rang listi od 31. marta.

Možda će vas zanimati

Trenutno je Srbija na 25. mjestu FIFA rang liste i to će je svrstati u treći rang svjetskog fudbala u Kataru, tako da će morati da iznenadi nekoga iz prvog ili drugog šešira kako bi mogla da prođe grupu.

A evo svih informacija o žrijebu koje treba da znate!

KAD, KAKO, GDJE?

Izvor: MN PRESS

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru održaće se u Dohi, gdje su već stigle delegacije, pa su se tako sreli srpski i hrvatski selektor.Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić su popričali kada su se sreli u hotelu, a selektor Hrvatske je priznao da ne želi "orlove" u svojoj grupi.

Žrijeb će se održati u hotelu Kempinski, a saznaćemo rivale Srbije oko 18 časova. Tada počinje zvanični dio programa, ali kao i uvijek, ceremonijal se oduži pa ćemo vjerovatno čekati pola sata do sat vremena da saznamo ko će tačno u grupu sa Srbijom.

Za sada su procurila neka imena, pa se nagađa da će jedan od onih koji će izvlačiti kuglice legendarni iranski napadač Ali Dei, ali nijedno ime zvanično nije objavljeno.

ŠEŠIRI I GDJE ĆE TIMOVI KOJI JOŠ IGRAJU?

Izvor: MN PRESS

Pošto kvalifikacije zapravo nisu završene i još tri putnika se čekaju u jednom meču evropskog i dva meča interkontinentalnog baraža mi zapravo nemamo sve učesnike Mundijala.

To je FIFA riješila tako što je sva tri tima koji još nisu osigurali plasman na SP prebacila u četvrti šešir, pa bi tako neko mogao odatle da vuče Ukrajinu, Vels, Škotsku, Australiju, Peru, Novi Zeland...

Srbija se na kraju našla u trećem šeširu, a evo kompletnog sastava:

ŠEŠIR 1: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal
ŠEŠIR 2: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko, SAD, Švajcarska, Hrvatska, Urugvaj
ŠEŠIR 3: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis
ŠEŠIR 4: Australija/UAE/Peru, Novi Zeland/Kostarika, Ukrajina/Škotska/Vels, Saudijska Arabija, Ekvador, Gana, Kamerun, Kanada

Katar će da bi otvorio prvenstvo biti izvučen u prvoj grupi, a ni u jednoj grupi ne smiju biti izvučene dvije reprezentacije iz iste konfederacije. osim timova iz UEFA. Ipak i za evropske timove postoji kvota, u svakoj grupi će moći da budu najviše po tri. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC