• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže da se poništi baraž za Svjetsko prvenstvo! Hoće da igraju ponovo, žale se zbog "skandaloznog" suđenja!

Autor Haris Krhalić

Ne mogu da se pomire sa porazom

 Alžirci traže da se poništi baraž Izvor: Profimedia

Završne borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo u Africi donijele su veliku dramu, nasilne scene, pa čak i jedan smrtni slučaj.

Dan pred žrijeb za Mundijal u Kataru, Fudbalski savez Alžira zahtjeva da bude poništena utakmica te reprezentacije protiv Kameruna, jer dovode u pitanje rad sudije iz Gambije, Bakarija Gasame. Kamerunci su u toj utakmici izborili plasman golom za konačnih 2:1 poslije slobodnog udarca u 124. minutu, a Alžirci su uložili žalbu na taj skor i zahtijevaju ponavljanje meča.

"Fudbalski savez Alžira je riješen da koristi sva pravno dozvoljena sredstva da bi odbranio svoja prava i da bi meč bio ponovljen pod uslovima koji garantuju iskrenost i nepristasnost sudije. Takođe, zahtijevamo da se pokrene istraga u nadležnim tijelima FIFA koja će pokazati kakvo je bilo suđenje na utakmici Alžir - Kamerun", navedeno je u saopštenju, objavljenom u četvrtak.

Kamerunci su prošli golom u gostima (2:1), nakon što je u prvom meču Alžir slavio 1:0. Napadač alžirske reprezentacije Islam Slimani dao je dva gola na "spornoj" utakmici, ali su poništena poslije konsultovanja VAR tehnologije - jedan zbog ofsajda, drugi zbog igranja rukom. Odmah poslije poraza i neuspjeha u kvalifikacijama, predsjednik Fudbalskog saveza Alžira podnio je ostavku.

Alžir je četiri puta učestvovao na Svjetskom prvenstvu - 1982, 1986, kao i 2010. i 2014. S obzirom na to da je malo vjerovatno da će FIFA uslišiti ovaj apel, izvesno će propustiti i ovogodišnji Mundijal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC