• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević hoće duplu krunu - To je prioritet! Moćna poruka iz Partizana: Ništa ne može da zamijeni titulu!

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je pred meč sa Loznicom pričao o Kupu, sastavu, VAR-u, borbi za titulu...

 kup partizan loznica najava  Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd /screenshot

Vrijeme je za četvrtfinalne duele u Kupu Srbije. Među osam ekipa koje traže put do polufinala nalazi se i Partizan koji dočekuje Loznicu na svom terenu. Domaćin je veliki favorit u tom okršaju, ali ne želi da trči pred rudu.

Oprezno crno-bijeli pristupaju narednom duelu i imaju samo riječi hvale na račun protivnika. Potvrdio je to i Aleksandar Stanojević na konferenciji pred meč gdje je pohvalio narednog protivnika i naglasio da je napravljen ozbiljan skauting rivala. Takođe je potvrdio i da se tim neće dodatno pripremati za penale.

Možda će vas zanimati

Pored Kupa, tema tokom razgovora sa medijma je bila i titula i borba sa Crvenom zvezdom koja će se voditi do samog kraja.

"Očekuje nas eliminaciona utakmica u Kupu. Znamo da nema popravnog, ulazimo maksimalno sa najjačim timom. Od povrijeđenih igrača su tu Jojić koji nije spreman, kao i par njih sa sitnijim problemima. Izlazimo u najjačem timu.", počeo je Stanojević.

Zatim je pričao o Loznici.

"Gledali smo sve njihove utakmice iz ove polusezone. Nismo gledali samo meč protiv Čukaričkog i Radnika u Kupu. Izbacili su dva superligaša, dobro smo upoznati. Mogu da igraju na više načina, da li u formaciji 3-4-3 ili 4-3-3, mijenjaju sisteme. Spremni smo na sve."

Nije htio nikoga od protivničkih igrača da spominje.

"Dosta su brzi u tranziciji, ne volim da pričam individualno o nekome, uijvek koga spomenem postigne nam gol ili se nešto desi, tako da ne volim o imenima. Izuzetno su organizovana, tvrda ekipa, teško je stvoriti šanse protiv njih, brzo igraju u tranziciji."

Istakao je više puta da neće biti previše rotiranja i da će se na terenu naći oni najbolji. Iako u Kupu ne važi pravilo o bonus igračima, to neće biti faktor u izboru tima.

"Igraće najboljih 11, možda će igrati neko od bonusa, to nema veze sa pravilom. Možda ćemo nekog rotirati. Rikardo se vraća, tako da će biti najjači mogući sastav."

Na dodatno pitanje o sastavu se nasmijao.

"Hoćete da vam izdiktiram tim? Da vam sve kažem. Rotacije su kod nas stalne, znate da po nekoliko igrača mijenjamo. Ne znači da će igrati četiri igrača koja su igrala protiv TSC-a zbog tih rotiranja. Približava se kraj sezone, idemo postepeno, koncentrisani smo na naredni meč. Vidjećemo u odnosu na situaciju šta i kako, volim svim igračima da dajem šansu. Vidjeli ste da je dosta različitih fudbalera dobilo šansu, tako će biti i sada ako se ukaže šansa."

Otkrio je i kakva je situacija sa igračima koji su neko vrijeme van tima.

"Situacija sa Miljkovićem je dobra, trenirao je, biće u konkurenciji, vidjećemo hoće li dobiti šansu, vidjećemo poslije treninga. Fejsa je bolje, vidjećemo da li će se naći u timu, Obradović nije spreman. To je oko tih igrača koji su duže vreme van stroja."

Poslije Kupa slijedi posljednji meč u Superligi pred start plej-ofa i duel sa Čukaričkim.

"Jeste, nama je prvenstvo najvažnije, fokusirani smo na titulu. Naši prioriteti se znaju. Prvenstvo, pa velika praznina, pa Evropa, pa Kup. Kada se približava kraj prioritet je da se napadne dupla kruna. Borimo se za polufinale. Tako da nam je i to prioritet. Ništa ne može da zameni titulu niti da ublaži ako se ne uzme. Titula je sve, rekao sam to više puta."

Potom se vratio na priču o Kupu i o potencijalnom izvođenju penala u četvrtfinalu, kao i o tome što neće biti VAR tehnologije.

"Imamo trening, vježbali smo penale mnogo puta do sad, vježbali smo ih mnogo puta, znamo ko ih izvodi. Igrali smo mnogo eliminacionih utakmica, znam ko dobro šutira. Nećemo ih ovog puta vježbati. Što se VAR-a tiče, ja sam uvijek za VAR, Kup je tako počeo, tako se igra, takva pravila su određena pred start prvenstva."

Na kraju su ga novinari pitali da li prati ostala tri meča i da li se nada kiksevima nekog od rivala (Novi Pazar-Metalac, Crvena zvezda-TSC, Rad-Vojvodina).

"Ne volim da razmišljam na taj način i da malerišem druge dok mi ne riješimo. Prvo gledamo sebe. Iznenađenja su moguća, jedan meč je u pitanju. Samo na nas smo fokusirani. Idemo maksimalno fokusirani", zaključio je Stanojević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC