• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita Olimpija ne staje, a on je njen motor: Jaka Blažič je MVP dok njegov tim gazi pred plej-of!

Autor Dragan Šutvić

"Važno mi je da mi saigrači i trener vjeruju"

 jaka blažič mvp marta u aba ligi  Izvor: MN PRESS

Dok Cedevita Olimpija dominira i pobjeđuje u nizu, njen lider Jaka Blažič igra sjajno i zbog toga je nagrađen priznanjem MVP mjeseca u ABA ligi. Prosječno je postizao 16,8 poena po meču, uz po četiri skoka i 3,3 asistencije, a Ljubljančani su pobijedili u sve četiri utakmice, uključujući i derbi protiv Partizana u Tivoliju.

Možda će vas zanimati

"Osjećam se sjajno i cijeli tim je igrao u dobrom ritmu u posljednjih nekoliko nedjelja. Uvijek se trudim da uradim sve što mogu na terenu da bi moj tim pobijedio. Važno mi je da mi saigrači i trener vjeruju. Odlični smo kao cjelina na terenu i moja forma je samo zbir svih navedenih stvari", rekao je kapiten "Zmajčeka".

Blažić je naglasio koliko su bitni dolasci iskusnih igrača Zoran Dragića i Alena Omića.

"Njih dvojica donijeli su nam iskustvo, kvalitet i energiju. Falilo nam je svega toga u prvom dijelu sezone. Jogi Ferel ima iskustvo igranja u NBA ligi, dok je u Evropi i dalje nov, ali igra sve bolje i bolje. I on kao i Dragić i Omić, savršeno se uklapaju u naš sistem", dodao je.

Bivši košarkaš Crvene zvezde ne želi da ide predaleko u razgovoru o ličnim i timskim ambicijama ove sezone.

"Hoćemo da idemo korak po korak. Vjerujem da možemo da se nosimo sa bilo kojim timom koji će nas čekati u završnici sezone ili u plej-ofu. Važno je da sve to dočekamo u dobroj formi. Igraćemo protiv veoma kvalitetnih ekipa, tako da ne želimo da gledamo predaleko. Važno nam je da ostanemo u sadašnjem trenutku i da mislimo samo na predstojeću utakmicu i svakom momentu".

Na pitanje šta bi mogla da bude prednost Cedevita Olimpije u završnici, Blažič odgovora da je to dobra igra na obe strane terena.

"Već duže vrijeme ponavljamo da je naša napadačka igra izvrsna, ali i da igramo impresivno u odbrani. Naša ofanziva nikad nije bila problem, jer imamo mnogo talenta. Kada uklopimo igru na oba dijela terena onako kako bi i trebalo, to je opasna kombinacija za naše konkurente i naš zadatak je da nastavimo da tako igramo. Pokušaćemo da održimo izvrsnu formu do kraja sezone", zaključio je Blažič.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC