• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Košarkaši Partizana poraženi od Cedevita Olimpije
 Košarkaši Partizana poraženi od Cedevita Olimpije

Partizan izgubio u drami! Crno-bijeli ispustili pobjedu u derbiju, pali u posljednjim sekundama!

Partizan izgubio u Ljubljani u derbiju kola ABA lige.

 Košarkaši Partizana poraženi od Cedevita Olimpije Izvor: MN PRESS

Dramatična završnica, derbi u retro dresovima i na kraju poraz Partizana! Crno-bijeli nisu uspjeli da se revanširaju za poraz u Beogradu. Poslije trijumfa u dva derbija (Crvena zvezda i Budućnost) su u trećem poraženi. Savladala ih je Cedevita Olimpija u triler završnici - 81:79 (22:23, 21:23, 18:21, 20:12).

Ovim rezultatom je Obradovićev tim umanjio sebi šanse u trci za prvo mjesto  i borbu sa Crvenom zvezdom u plej-ofu. Do kraja igraju još tri, a njihov najveći rival još pet mečeva. Oba tima imaju isti broj pobjeda (po 19), uz to crno-bijeli imaju i dva poraza više (4-2). Sa druge strane slovenački tim sada može da dođe i do treće pozicije pred doigravanje.

Na pet minuta prije kraja je Partizan imao "+8" (69:77) i onda su u potpunosti stali. U nastavku su dali samo dva poena, od čega su promašili četiri slobodna bacanja (Lesor i Avramovića), pa je domaćin serijom 12:2 došao do trijumfa. Prelomio je triling Blažič-Ferel-Omić.

Duel je počeo loše za Kevina Pantera, nije mogao da pronađe svoj šut, promašivao je, pa je napravio drugu ličnu grešku. Nedugo poslije toga je došlo do "varnica" između Alekse Avramovića i Jake Blažiča, pa je u završnici dionice i Avramović zaradio drugu ličnu, pa je Zek Ledej napravio bespotreban faul u posljednjim sekundama, nije kažnjen za to (22:23).

Kako je meč tekao tako je nervoza postajala sve veća na obje strane terena. Sve je počelo od tehničke za trenera Juricu Golemca (26:32). Tada su u centar pažnje dospjele sudije. Tehničke greške, nesportska Jamu Madaru, pa nesportska za Alena Smailagića koja je promijenjena poslije gledanja snimka, a onda tehnička Panteru i njegov treći faul. Za to vrijeme su košgeterski obračun vodili Avramović i Blažič. U završnici prvog dijela su uslijedile nove tehničke i faulovi, pa je tako Smailagić zbog reakcija na faul na pauzu otišao sa četiri lične. Željko Obradović je ostao da se raspravlja sa sudijama prije odlaska u svlačionicu.

Uprkos sudijskoj trojci (Uroš Nikolić, Miloš Koljenšić i Sašo Petek) i poluvremenu koje je trajalo skoro sat vremena, Avramović se raspucao kao u derbiju (19 poena), dok je Blažič na drugoj dao 14 poena.

Panter je konačno pronašao šuterski ritam na početku drugog poluvremena. Počeo je da pogađa i donio prednost svom timu. Domaćin je spustio minus na samo poen (59:60), tada je Kevin dao trojku pod faulom, pa je Ledej pogodio pod faulom, tako da su crno-bijeli u posljednji kvartal ušli sa vođstvom (61:67).

Srpski tim je u nekoliko navrata sticao prednost, Panter je pogodio, pa je Lesor zakucao (69:77). Ni to nije bilo dovoljno, Blažič je dao trojku, pa je uposlio Murića, tako da je na tri minuta prije kraja ponovo bilo dramatično (74:77).

U trileru u posljednjim minutima je viđeno sve i svašta, domaćin je napravio seriju od 10:0 za skoro četiri minuta, poveo (79:77), a onda je Panter izjednačio, Omić je poslije skoka u napadu pogodio, pokazano je da je napravio faul, odgledan je snimak, pa je ustanovljeno da je "mrtva lopta" i da je lopta za domaćina. Ferel je poentirao, Panter je promašio, Dragić je uhvatio loptu. Pošto Partizan nije bio u bonusu, izveden je aut, Avramović je krenuo u kontru, Ferel mu je izbio loptu iz ruke, sudije su pogledale snimak i ustanovile da ima 0,6 sekundi do kraja. Zagorac je loše izveo aut, Panteru je lopta ispala, što je bio znak za kraj meča...

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 3, Ferel 13, Edžim, Duščak, Murić 6, August 7 (5sk), Blažič 25, Ščuka, Omić 13, Dragić 14 (6sk), Radovanović, Hbot

PARTZAN: Panter 18, Vukčević, Ledej 13, Zagorac 4 (5sk), Avramović 21, Korpvicia 2 (5sk), Smailagić 6, Mur, Glas, Lesor 4 (7sk), Trifunović 4, Madar 7

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

19:18

TABELA ABA LIGE

Ovako sada izgleda tabela ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:13

STRELCI

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 3, Ferel 13, Edžim, Duščak, Murić 6, August 7 (5sk), Blažič 25, Ščuka, Omić 13, Dragić 14 (6sk), Radovanović, Hbot

PARTZAN: Panter 18, Vukčević, Ledej 13, Zagorac 4 (5sk), Avramović 21, Korpvicia 2 (5sk), Smailagić 6, Mur, Glas, Lesor 4 (7sk), Trifunović 4, Madar 7

19:06

KRAJ

Utakmica je završena. Partizan je izgubio - 81:79. Crno-beli su imali 0,6 sekundi za poslednji šut, Zagorac je loše izveo aut, Panteru je ispala lopta i to je bio kraj.

Svašta je viđeno u poslednjim sekundama. Prvo su sudije pokazale da se koš Omića ne priznaje i da je "mrtva lopta" i posed za domaćina.

Ferel je tada pogodio, Panter je promašio, pa je Dragić uhvatio loptu. Madar ga je faulirao, ali Partizan nije bio u bonusu. Izveden je aut, Ledej je ukrao loptu Muriću, Avramović je krenuo u kontru, a Ferel mu je izbio loptu.

Sudije su pogledale snimak i ustanovile da je do kraja ostalo 0,6 sekundi...

19:00

40' - SUDIJE I ČEKANJE!

Panter je pogodio, Omić je pogodio posle ofanzivnog skoka, poradovao se, pa su sudije pokazale da je napravio faul. Dugo arbitri gledaju snimak, unervozili su se svi i na terenu i na tribinama (79:79).

18:55

39' - OMIĆ, PA FEREL, DOMAĆIN VODI

Cedevita vodi na ulasku u poslednji minut - 79:77.

Lesor je promašio dva penala, Omić je poentirao, Avramović je promašio oba bacanja, pa je Madar ukrao loptu, Aleksa je napravio veliku grešku u kontri i vratio loptu na svoju polovinu. Surovo je to kaznio Ferel trojkom posle ofanzivnog skoka Omića.

18:52

38' - BIĆE DRAME

Biće dramatična završnica u Ljubljani. Partizan ima prednost na dva minuta pre kraja - 74:77.

18:47

36' - ZAKUCAVANJE LESORA!

Partizan ima prednost (72:77).

Panter poentira, August ulazi u reket i greši, Lesor zatim snažno zakucava. Malo je falilo da Lesor ukrade loptu, napravio je faul, pa je Blažič dao trojku iz velike udaljenosti.

18:44

34' - DRAGIĆ, GREŠKE I ODBRANA

Na šest minuta pre kraja Paritzan vodi (69:73)

Zoran Dragić je pogodio trojku, pa je onda Partizan imao nekoliko uzastopnih napada koje nije realizovao. Iskupio se odličnom odbranom, Blažič nije stigao da šutne za 24 sekunde.

Izvor: MN PRESS

18:36

32' - BLAŽIČ ODGOVARA, GREŠKA LESORA

Partizan ima prednost (66:71).

Blažič poentira pod faulom i daje dodatno bacanje. Lesor potom pravi faul u napadu.

18:31

30' - PANTER I LEDEJ

Partizan pred poslednji kvartal vodi (61:67).

Cedevita je prišla na poen zaostatka (59:60). Na to je Panter odgovorio trojkom pod faulom, dao je dodatno bacanje. Dragić je ukrao loptu, poentirao, pa je Ledej pogodio pod faulom, dao je dodatno bacanje. August je promašio trojku.

Izvor: MN PRESS

18:26

28' - CRNO-BELI IMAJU PREDNOST

Partizan vodi u Ljubljani - 56:60.

Avramović je zakucao u kontri, Golemac je tražio minut odmora. Aleksa je zatim uspeo da izblokira Omića, Alenu se lopta vratila u ruke, pa se ispravio. Potom ej Ledej fauliran, dao je oba penala. Lesor opet iskače i udvaja, ovog puta to nije kažnjeno. Blažič je zatim prošao pored Lesora i položio loptu u koš. Ledej na to odgovara trojkom (54:60). Dragić promašuje, Ledej ne pogađa drugu trojku.

Izvor: MN PRESS

18:20

25' - DOMAĆIN ISPUNIO BONUS

Partizan vodi (50:53). Cedevita Olimpija je serijom faulova već ispunila bonus. Zagorac je napravio grešku u koracima, Omić je poentirao, pa je Lesor napravio grešku u koracima.

18:16

23' - PANTER SE "PROBUDIO"

Razbudio se i Kevin Panter, dao je sdam poena u nizu i doneo prednost Partizanu (48:53). Na drugoj strani je u drugom delu jedini aspoložen BLažič.

18:01

OBRADOVIĆ U RASPRAVI SA SUDIJAMA

Po završetku prvog poluvremena je Željko Obradović prišao sudijskoj trojci i imao je šta da im kaže. Kratko su razgovarali, pa je strateg Partizana zatim otišao u svlačionicu.

Izvor: Arenasport/printscreen

17:58

STRELCI NA POLUVREMENU

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu, a kada je statistika u pitanju domaćin je dao samo jednu trojku iz čak 14 pokušaja.

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 3, Ferel 3, Edžim, Duščak, Murić 4, August 5 (4sk), Blažič 14, Ščuka, Omić 5, Dragić 9, Radovanović, Habot

PARTIZAN: Panter 3 (3 lične), Vukčević, Ledej 3, Zagorac 4, Avramović 19, Koprivica 2 (4sk, 3 lične), Smailagić 6 (4 lične), Mur, Glas, Lesor 2 (4sk), Trifunović 2, Madar 5

Izvor: Arenasport/printscreen

17:56

20' - POLUVREME, AVRAMOVIĆ SJAJAN

Završeno je prvo poluvreme, trajalo je skoro sat vremena, Partizan vodi - 43:46.

Koprivica je pogodio, pa je Omić uzvratio. Avramović je nastavio seriju, pogodio je sa poludistance, pa je Omić napravio grešku u koracima. Avramović je potom dao trojku, paj e pozvao navijače da budu još glasniji. Blažič je pogodio pod faulom Smailagića, Alen je napravio glupost, reagovao je na taj faul, imao je gestikulaciju prema sudijama, dobio je tehničku, to znači da je ukupno četvrta lična. Blažič je dao dodatno bacanje, pa i penal za tehničku, četiri poena u jednom napadu. Avramović je pogrešio, pa je Ledej na drugoj strani fenomenalnom blkadim zaustavio polaganje Dragića.

Izvor: Arenasport/printscreen

17:49

18' - AVRAMOVIĆ ZA TRI, TREĆA LIČNA I ZA KOPRIVICU

Partizan vodi (37:39).

Blažič je poenima doneo izjednačenje (36:36). Avramović je čekao da se saigrači postave, nije pronašao način da doda loptu, pa je šutnuo za tri i pogodio. Madar je potom bio blizu da ukrade loptu Ferelu, igrao je nogom, pa je posed pripao srpskom timu. Avramović je promašio za tri, Koprivica je u borbi za loptu faulirao Omića i njemu je to treća lična, koliko ima i Panter. Omić je bio polovičan sa penala.

17:44

16' - NESPORTSKA MADARA, SNIMAK IZVUKAO SMAILAGIĆA

Partizan je u kratkom vremenskom razmaku napravio dve nesportske lične, od kojih je jedna promenjena posle gledanja snimka. Srpski tim vodi - 32:34.

Madar je u pokušaju da spreči kontru faulirao Dragića. Sudije su gledale snimak i ustanovile da je to uradio na nesportski način. Nedugo posle toga se Smailagić okliznuo, Ferel je pokušao da mu ukradel optu, Alen ga je odgurnuo, arbitri su pokazali da je nesportska, pa su posle gledanja snimka ipak promenili odluku. Serija promašaja Cedevite, pa glupost Madara. Zahtevao je nesportski faul zbog kontakta sa Radovanovićem. Sudije su pokazale da je običan faul, Panter je nastavio sa protestima, dobio tehničku i to mu je treći faul. Veliki problem za Partizan, Ferel je iskoristio poklon.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

17:35

14' - TEHNIČKA ZA GOLEMCA

Partizan ima prednost, a domaćin je sve nervozniji (29:32).

Madar je pogrešio, Pulen je krenuo u kontru, Lesor mu je dovoljno zasmetao, tražili su faul, sudije se nisu oglasile, Golemac je žustro protestovao i dobio tehničku. Panter je iskoristio poklon, pa je Madar dao trojku. Usledio je tajm-aut. Lesor je napustio poziciju, krenuo je previše napred, Ledej je pokušao da iznudi faul u napadu, nije uspeo. Ougust je doa koš i pogodio dodatno bacanje.

17:28

12' - TROJKA LEDEJA

Partizan ima prednost u Ljubljani (24:28).

Panter je konačno pogodio, posle toga je Ledej dao trojku, a August je napravio faul u napadu.

17:24

10' - BLOKADA ZA LEDEJA, LIČNA AVRAMOVIĆA

Prva četvrtina je završena, Partizan vodi - 22:23.

Zoran Dragić je izblokirao Ledeja, pa je Avramović zaradio drugu ličnu grešku. Obradović je morao da vrati Pantera u igru. Trifunović je pogodio iz teške pozicije. Madar je potom napravio grešku prilikom dodavanja, poslao je loš pas. Onda je Ledej napravio veliku glupost. August je dobio loptu na tri sekunde pre kraja, verovatno ne bi imao vremena da se pripremi za šut i da uputi šut, a Ledej je skočio na njega i faulirao ga. Srećom za Ledeja, promašio je oba penala.

Izvor: Arenasport/printscreen

17:18

8' - VARNICE IZMEĐU BLAŽIČA I AVRAMOVIĆA, TEHNIČKA OMIĆU

Partizan ima vođstvo u Ljubljani (18:20).

Došlo je do "varnica" između Avramovića i Blažiča. Očekivalo se da će njih dvojica dobiti tehničku, umesto toga je tehničku dobio Alen Omić koji se iznervirao.

Izvor: Arenasport/printscreen

17:13

6' - DRUGA LIČNA ZA PANTERA

Panter se muči u prvoj četvrtini. Ne ide ga šut, a odna je napravio i drugu ličnu grešku. Za to vreme crno-beli imaju prednost - 13:14.

Na poene Blažiča je odgovorio Avramović.

Izvor: MN PRESS

17:08

4' - AVRAMOVIĆ RASPOLOŽEN, PANTER TRAŽI ŠUT

Partizan vodi posle četiri minuta igre (7:10).

Zagorac je poentirao, Dragić je zatim pogodio pod faulom, dao je dodatno slobodno bacanje. Koprivica je ukrao loptu, Avramović je bio najbrži u kontri, pa je Zagorac faulirao Murića. Edo je dao oba slobodna bacanja. Panter još uvek traži šut, promašio je sva tri pokušaja na startu. Avramović je pronađao put do koša, Dragić ne daje trojku, Smailagić se odlčino snalazi.

17:03

2' - SMAILAGIĆ SA PENALA

Utakmica je počela (2:2).

Smailagić je dao prve poene na meču, bio je siguran sa penala, Omić je poentirao na drugoj strani.

16:58

PETORKA PARTIZANA

Partizan počinje meč u petorci: Avramović, Panter, Zagorac, Smailagić, Koprivica.

16:35

MEČ USKORO POČINJE

Utakmica u Ljubljani počinje u 17 časova.

16:20

PARTIZAN PORAŽEN U PRVOM MEČU

Partizan je u prvoj utakmici u Beogradu izgubio od Cedevita Olimpije (96:89). Igrač utakmice bio je Jaka Blažić.

Izvor: MN PRESS

16:00

DVORANA JE RASPRODATA

Cedevita Olimpija je potvrdila, karata više nema. Sve je rasprodato za ovaj meč.

15:52

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan izgubio u Ljubljani
  • Ferel, Blažič i Omić prelomili
  • Crno-bijeli pali u triler završnici
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije