• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucija u Hrvatskoj - dovode strane sudije: Ne žele svoje arbitre, zovu privođenog Slovenca i omraženog Rumuna!?

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski mediji spekulišu koje strane fudbalske sudije bi mogle da od naredne sezone dijele pravdu u njihovoj Prvoj ligi.

 hrvatska dovodi strane sudije  Izvor: Profimedia/MN Press

Hrvatska se sprema za novu revoluciju u tamošnjem fudbalu! Nakon što su prvi u regionu uveli VAR sistem i čak i smanjili ligu na samo 10 timova kako bi povećali njen kvalitet, sada imaju novu ideju.

Od naredne sezone, u hrvatskoj Prvoj ligi mogle bi da pravdu dijele - strane sudije!

Možda će vas zanimati

Ovo je ponovo dospjelo u centar pažnje fudbalske javnosti u Hrvatskoj nakon utakmice Osijeka i Hajduka (0:0) u kojoj su sudija Fran Jović i njegova ekipa loše odradili posao.

"Indeks" piše da su tokom čitavog meča bili nedosljedni u donošenju odluka i da su lako izgubili kontrolu nad utakmicom, zbog čega su unijeli dodatnu nervozu kod igrača dva tima. A isti portal navodi i da je HNS, fudbalski savez Hrvatske, u potrazi za rješavanjem problema.

Jedna od glavnih ideja za poboljšanje suđenja u Hrvatskoj je da se od sezone 2022/23 dovedu i sudije stranci, iz drugih zemalja. To je za TV "Nova" rekao šef hrvatskih sudija Bruno Marić.

On nije htio da govori o imenima, ali "Indeks" piše da se spekuliše o Slovencu Slavku Vinčiću i Rumunu Ovidiju Haceganu. Vinčić ima iskustvo suđenja čak i četvrtfinala Lige šampiona, a 2020. je bio u centru skandala kada je greškom uhapšen tokom policijske akcije kod Bijeljine.

Takođe, i Hacegan je dobro zapamćen u Srbiji, pošto je bio meta kritika navijača Crvene zvezde poslije loše odrađenog posla tokom meča sa Šerifom iz Tiraspolja prošlog ljeta, dok je nedavno doživio i srčani udar.

Inače, hrvatski mediji pišu da su u konkurenciji i sudije iz Izraela, Mađarske i Austrije, a Marić je potvrdio da ta ideja tehnički ne može da se sprovede ove, već jedino tek od naredne sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC