• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež jednom nogom u finalu! Tuzla siti u četiri dana primio DEVET golova u Mostaru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Duel u Mostaru bio je riješen već u prvih 45 minuta, djeluje da će revanš biti samo formalnost.

 KUP BIH: Velež pobijedio Tuzla siti 4-0 Izvor: Promo/FK Velež

Fudbaleri Veleža napravili su ogroman korak ka finalu Kupa BIH, pošto su u srijeud u prvom meču polufinala savladali Tuzla siti 4:0.

U samo četiri dana Tuzla siti je primio čak devet golova u Mostaru, prvo ga je Zrinjski savladao 5:0 u Premijer ligi BIH, a potom je doživio teški poraz i u Kupu BIH od Veleža.

Ekipa Feđe Dudića praktično je sve riješila u prvih 45 minuta, pa je drugo poluvrijeme bilo tek formalnost, a to bi se moglo reći i za revanš za 14 dana, jer teško je vjerovati da će Tuzla siti moći da nadoknadi minus od četiri gola.

Velež je bio daleko bolji protivnik u srijedu popodne, a manje od deset minuta, tačnije devet, trebalo mu je da dođe do vođstvo.

Nakon velike greške Šukilovića lopta je došla do Anđušića koji ubacuje za Dejanovića, a ovaj pogađa sa svega nekoliko metara – 1:0.

Strijelac prvog pogotka imao je dobru šansu u 24. minute, ali je njegov šut odbranio je Fejzić, međutim, četiri minute kasnije već je bilo 2:0.

Radović je ubacio sa lijeve strane, a Salčin iz prve šutirao i matirao golmana Tuzla sitija.

Mnogo grešaka napravila je ekipa Husrefa Musemića, a nakon što je Salčin ukrao loptu u 38. minutu, uslijedio je pas u šesnaesterac za Anđušića koji lijepo lobuje Fejzića za ubjedljivih 3:0.

I četvrti gol stigao je poslije greške Tuzla sitija.

Tomašević je promašio loptu na lijevoj strani, Peco je dobro centrirao, a Dejanović svojim drugim golom zapečatio sudbinu Tuzla sitija koji je sada u mini-seriji od dva poraza u svim takmičenjima, uz gol razliku 0:9.


Uspjeli su Tuzlaci da nadoknade minus u četvrtfinalu Kupa BIH protiv Borca i penalima izbori polufinale, ali teško je vjerovati da u revanšu za 14 dana može da anulira prednost Veleža od četiri gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC