• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković pred trenerski debi na klupi Borca: Zrinjski ruši rekorde, ali ja vjerujem u svoju ekipu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Vidim da su igrači motivisani da će pokazati kvalitet, oni mogu više nego što su dali do sada", rekao je novi trener Borca Tomislav Ivković pred derbi protiv Zrinjskog.

 Tomislav Ivković pred Zrinjski Vjerujem u svoju ekipu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Borca u subotu od 17.00 časova na Gradskom stadionu dočekaće Zrinjski u derbiju 25. kola m:tel Premijer lige BIH dočekaće lidera na tabeli, ekipu Zrinjskog.

Mostarce, koji su u seriji od 14 pobjeda, crveno-plavi će dočekati sa novim trenerom, Tomislavom Ivkovićem, koji je preuzeo ekipu nakon ostavke Nemanja Miljanovića.

"Nikad ne znaš kakav će biti protivnik biti. S obzirom na položaj na tabeli, možemo mi biti nikad teži protivnik za Zrinjski, a iskreno to se i nadam. Zrinjski je u odličnoj seriji, ruši rekorde i dalje žele da ih ruše i da Bilbija obori rekord u golovima", rekao je Ivković, a potom spomenuo svog rivala na klupi Sergeja Jakirovića, koji je u međusobnim okršajima sa Ivkovićem, slavio četiri puta i upisao dva remija.

"Trener, inače moj prijatelj Jakirović, isto tako obara rekorde jer mu je cilj da ide u Dinamo. U zajedničkim razgovorima sa osobama tamo blizu Međugorja je u kontaktima pa se nada da će od toga nešto biti. Ali njima svaka čast, maksimalan respekt, ali ja vjerujem u svoju ekipu", rekao je Ivković.

"Čestitam našim juniorima na pozitivnom rezultatu i pobjedi protiv Zrinjskog i ulasku u finale kupa gdje su i naši, ajmo reći, juniori koji su sa prvom ekipom, odigrali dobro i pokazali su s pravom zašto treniraju i nalaze se sa prvom ekipom", rekao je Ivković.

On je istakao da igrači Borca treba da razmišljaju o sebi i da treba da igraju sa više samopouzdanja i rizika.

„Mi isključivo moramo da razmišljamo o sebi, da budemo pravi, da uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisano, maksimalno agresivni, da ne dozvolimo protivniku dovoljno prostora da igra njihovu igru. Trenirali smo dobro, spremali smo se na najbolji mogući način, igrači su odgovorili maksimalno pozitivno. Vidim da su motivisani i da će na ovoj utakmici svi pokazati da imaju kvalitet i da mogu više nego što su dali do sada“, rekao je Ivković i dodao:

"Puno njih imaju još kvaliteta koji čuvaju u sebi a koji se tiču rizika, da preuzmu više rizik na sebe, da pokažu šta sve znaju kad uzmu loptu. Ja ne želim da moji igrači razmišljaju šta će sve biti kad se izgubi lopta, nego da isključivo razmišljaju kako ćemo napraviti pravu akciju, kako da zabijemo protivniku gol. Kad izgubimo loptu svi se vraćaju, treba da ju uzmemo na najbrži mogući način, ali ne želim da se opterećujem, želim da igramo i uživamo u fudbalu“.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaler Borca Milan Vušurović rekao je da ekipa ima više nego dovoljno motiva da se revanšira Zrinjskom za prethodna dva poraza u ovoj sezoni.

"Samim tim što se Zrinjski nalazi na prvoj poziciji i ima takav niz, to govori da nas čeka teška utakmica, ali očekujem da mi budemo pravi, uz dobar ambijent. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju, da taj derbi izgleda kako treba. Što se tiče nas, imamo dva negativna rezultata protiv Zrinjskog u prvenstvu tako da svakako imamo želju i motiv da prekinemo taj niz. Mislim da su svi igrači spremni, sa novim šefom tu je nova energija i svi želimo da napravimo pozitivan rezultat protiv Zrinjskog", rekao je Vušurović.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH, 25. KOLO

Subota

Tuzla siti - Radnik 15.00

Željezničar - Leotar

Borac - Zrinjski 17.00

Nedjelja

Sarajevo - Rudar Prijedor 13.00

Sloboda - Velež 17.00

Široki Brijeg - Posušje 19.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dexia

Više vjeruj u Vicu 😂

Uprava napolje

Borac bez trofeja. U šta ste potrošili pare? Uprava napolje!

Stajanje

Klovn nema podrsku publike!

Krajišnik

Primićeš petardu, nećeš trepnuti!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC