• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dao sam gol Zvezdi i stadion je eksplodirao": Ispovijest bivšeg štopera Partizana - otkrio šta ga je pitao Stanković!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kamerunski štoper je iz Slovenije stigao u Partizan, ali se nakon godinu dana preselio u Kazahstan.

 maki banjak o golu crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

U velikoj ispovijesti za medije u Kazahstanu nekadašnji štoper Partizana Maki Banjak prisjetio se i gola koji je postigao Crvenoj zvezdi. Kamerunac je nakon crno-bijelih zaigrao za Kairat, a imao je sreću da šampion Kazahstana u Evropi izvuče upravo crveno-bijele.

Iako je bio novajlija u timu i nedovoljno spreman za meč, ubijedio je trenera da ga pusti da igra. to se isplatilo, pošto je zatresao mrežu Milana Borjana!

Možda će vas zanimati

Dobro se sjeća tog susreta, ali i svega što mu se dešavalo dok je igrao u Srbiji. Kao fudbaler Partizana dobro je igrao protiv Zvezde, što mu je bio dodatni motiv kada je promijenio klub.

"Bila je to posebna utakmica za mene. Znate da sam igrao za Partizan... Kada sam otišao iz Srbije, Partizan je izgubio od Crvene zvezde u finalu nacionalnog kupa i nisam imao šansu da pomognem saigračima. Taj osjećaj je ostao u meni. Nikada u Partizanu nisam izgubio od Zvezde i bilo mi je krivo... Ispostavilo se da je sudbina spojila Kairat i Crvenu zvezdu. Iskreno, tek sam se priključio timu, hvatao sam formu i nisam bio 100 odsto spreman. Uprkos tome, ubijedio sam trenera da me pusti da zaigram makar u drugom poluvremenu", prisjeća se Kamerunac.

Pogledajte gol Makija Banjaka protiv Zvezde:

Pred sam meč sreo se sa Dejanom Stanković koji je imao pitanje za njega, a kasnije mu je osjećaj govorio da će zatresti mrežu.

"Kada smo stigli na stadion, Zvezdin trener Dejan Stanković me je pitao: ’Da li ćeš igrati danas na top nivou?' Nasmijao sam se i rekao mu da ne znam. Htio sam da bude u nedoumici... Atmosfera na meču je bila sjajna. Što više pritiska, ja bolje igram. Kada sam ušao, bilo je 1:1 i meč je bio izjednačen. Išao sam maksimalno u svaki duel i na svaku loptu. Kada je dosuđen korner za nas, rekao sam sebi: ’Hvala ti Bože za ovaj gol’. Desetak sekundi kasnije sam zatresao mrežu i stadion je eksplodirao. Idealan debi", zaključio je Banjak.

Podsjećamo, Kairat je pobijedio (2:1) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je u Beogradu doživio ubjedljiv poraz. Crveno-bijeli su pobijedili 5:0 i prošli u narednu rundu, a kasnije imali i veoma uspješnu sezonu u Ligi Evrope, nakon što su eliminisani od Šerifa iz Tiraspolja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC