• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska ima fudbalera od 100 miliona: Objavljena lista najvrijednijih mladih igrača

Autor Haris Krhalić

Mnogi vjeruju da će Gvardiol još više vrijediti ako ga Lajpcig sačuva još jedno ljeto.

 Hrvatska ima igrača od 100 miliona evra Izvor: Profimedia

Međunarodni centar za sportske studije iz Lozane (CIES) objavio je zanimljivu analizu kojom je obuhvatio igrače do 23 godine koji su ove sezone debitovali u nekoj od pet najjačih liga.

U obzir su došli svi igrači koji su ove sezone odigrali svoj prvi meč u elitnom rangu engleskog, italijanskog, francuskog, njemačkog ili španskog fudbala, a potom su rangirani prema vrijednosti na tržištu. I na samom vrhu se izdvojio jedan štoper, daleko ispred svih...

Prema procjeni CIES-a, hrvatski štoper Joško Gvardiol (20) u ovom trenutku vrijedi 96,2 miliona evra, što znači da vjeruju da ga Lajpcig ne bi pustio ispod ove sume.

Defanzivac koji ima nevjerovatan pas je u zimu 2021. godine dogovorio transfer iz Dinama u Lajpciga, a nije mu dugo trebalo da se ustali u startnoj postavi "bikova". Nastupio je već na 39 mečeva i postigao dva gola, uz još tri zabilježene asistencije, dok nema sumnje da će samo napredovati u narednim godinama.

Ako ga Lajpcig zadrži još jedno ljeto, mogao bi da košta i više od 100 miliona evra, dok je zanimljivo da je i drugi fudbaler na listi iz redova njemačkog bundesligaša na Red Bul pogon.

U pitanju je mađarski fudbaler Dominik Soboslai (21) koji košta 60,3 miliona evra, potom slijedi Gavi (17) iz Barselone od 58,6 miliona, Nuno Mendeš (19, PSŽ) od 53 miliona, a zatim mladi engleski štoper, koga želi i Obala Slonovače, Mark Guehi iz Kristal Palasa (50 miliona).

Zanimljivo, nijedan od fudbalera sa liste nije iz Srbije, ali vrijedi istaći da su u pitanju samo igrači koji su debitovali u "ligama petice" ove sezone, pa tako nema prostora za Vlahovića, Ilića...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC