• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je trebalo da igramo na našem stadionu!" Stanojević podigao ton: Vas 70 odsto je crveno-bijelo, ali ne damo se!

Autor Dragan Šutvić

"Ne damo se do kraja, da znate samo!"

 stanojević podigao ton na konferenciji nakon vječitog derbija  Izvor: TV Arena sport premium

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je poslije vječitog derbija na momente napetu konferenciju za novinare, na kojoj je ušao u dijalog sa novinarima, rekao da mora da igra protiv "70 odsto Srbije koja navija za Zvezdu i relativizuje sve" i naglasio da je ovaj derbi trebalo da bude odigran na stadionu Humskoj. Drugim riječima, da je njegov tim trebalo da kao prvi dočeka plej-of.

Možda će vas zanimati

"Čestitam svojim momcima na karakteru koji su pokazali u ovoj utakmici, čestitam i Zvezdi, bila je fer utakmica. Navijači su bili korektni cijelu utakmicu, naši su nas bodrili cijelo vrijeme, u velikom broju su došli i sa te strane im dugujem zahvalnost. Dali smo sve od sebe u ovom trenutku, ušli dobro, mnogo bolje nego prošli derbi, pokazali smo da smo tu negdje, iako ste i vi i svi komentarisali, mi smo pokazali... Svi derbiji su bili egal osim prošlog, od kada sam ovdje", rekao je Stanojević na početku.

Trener Partizana je rekao da crno-bijeli ne odlaze srećni u Humsku, već da su razočarani jer nisu pobijedili, ali da su ipak pokazali karakter. Takođe, otkrio je i da je mladi Nikola Terzić imao i zdravstvenih problema u meču u kojem je promašio šansu utakmice.

"Imali smo stopostotnu šansu, a igrali smo sa defanzivnijom postavom nego u prošloj utakmici. Nisu nam stvorili šansu. Izveli smo Markovića, igrao je Menig. Možda ne znate za naše probleme, da naš mladi Terzić ne može da izdrži, a moramo da ubacimo bonusa... To su realne stvari. Druga stvar, igrate koliko vam protivnik dozvoli, kao što ni mi njima nismo dozvolili da nas ugroze, tako su i oni dobra ekipa. Hoćete, ali nekad ne možete. Imali smo situacija više nego šansu, jednu šansu koja rješava prvenstvo, nažalost nismo uspjeli."

"Ponašanje na terenu uvijek bilo dobro!"

"Ponašanje igrača je uvijek bilo primjereno. Ne znam kad je bilo loše ponašanje, na bilo kom derbiju, da li je bio bilo koji problem? Nekad smo mi malo agresivniji pored klupe, nekad malo manje, ali igrači su uvijek bili korektni i nikad to nije bio problem", rekao je Stanojević.

Stanojević je pohvalio i rad sudije Srđana Jovanovića.

"Mogu da kažem da je i suđenje, kao i u svakom derbiju do sada, bilo dobro. I kad sam komentarisao bilo šta loše u vezi sa suđenjem tada? Komentarisao sam neke druge stvari, ali to vi analizirajte, pošto znate kako i šta, a ja ću da pričam o drugim stvarima. Vi analizirajte, a ja sam zadovoljan kakvo je danas bilo suđenje".

Pitanje "da li je riješeno prvenstvo" je podiglo ton Stanojevićevog govora.

"Vidite gdje mi živimo i kako funkcionišemo kada kažete da je riješeno prvenstvo šest kola pre kraja. Onda vi znate nešto drugačije nego ja. Ako vi mislite da je riješeno... Mislili ste da je riješeno i kada je počelo. Niko nije mogao da vjeruje, pošto je Zvezda u pet godina izgubila jednu utakmicu. Nije tako, tu smo, ne damo se, ne damo se do kraja. Da znate samo. Znam da je teško da izgubi Zvezda, trebalo je danas da igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, ali nismo. Sve ćete vi da relativizujete. da kažete kako stalno kukamo, ali treba naći suštinu. Što se mene tiče, prvenstvo nije riješeno, osim do posljednjeg kola ako bude riješeno i matematički".


Stanojević je pohvalio igru svoje defanzive, kao i crveno-bijele odbrane.

"Prekoputa imate Ohija, najboljeg strijelca Evrope, koji ne da nije šutnuo, nego nije ni prišao golu. Imate nevjerovatne Kataija i Ivanića, a nisu ni prišli golu. Derbi je težak, nismo mi ni Mančester, ni Liverpul da igramo fenomenalan derbi. Mi smo dva srpska kluba koji su igrali osminu finala i to moramo da respektujemo. Nemojte da pravite komparaciju sa Liverpulom i Mančesterom i Realom I Barselonom. Nije to tako... Rikardo je bio bolji na lopti, imate Dragovića i malog Erakovića koji je izuzetno napredovao. Oni su dobri, naši Miletić i Vujačić su bili fenomenalni. Teško je, nije lako".

Upitan da li je Partizan više zaslužio titulu u sezoni u kojoj nije pobijedio u derbiju, Stanojević je još jednom podigao ton.

"Pa oni su dobili jedan i sve ostalo je bilo neriješeno. Na našem smo bili bolji, vodili. Igramo drugi derbi na njihovom stadionu. Da li smatrate da nismo zaslužili da budemo prvi i da igramo ovaj derbi na našem stadionu? Ne smatrate? Pa pošto vas ima 70 odsto u Srbiji koji ste crveno-bijeli, nama je veoma teško da igramo protiv svih vas. Kad kažemo za Čukarički i Napredak, onda relativizujete to i kažete da kukamo. Pošto je vas 70 odsto, je l' Zvezda bila u svim ovim derbijima bolja od nas? Jedino je bila bolja kad smo došli tri dana poslije Sparte. Da nije bila bolja u Kupu? Na našem stadionu kad smo vodili do 80. minuta? Da nisu oni zaslužili više nego mi? Da li smo bili prvi? Ko je zaslužio? Tu smo negdje, ne kažem ja, poštujem i Dekija i mislim i za njihovu ekipu da su sjajan tim. Imaju sjajne igrače i sjajnog trenera. Nismo mi loši, znam da vas je mnogo. Mnogo smo mi više zaslužili nego što nam je dato. Ako hoćete da bude realni, onda kažite da li je tu bio penal, ovdje crveni karton i da li bismo igrali na našem stadionu. Možda bismo izgubili 0:3, ali drugačije je kada je naš stadion pun".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC