• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imaš 6 nedjelja da spasiš karijeru u Čelsiju! Kritikovao trenera, kukao, pa se ispromašivao, a platili ga 115 miliona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Romelu Lukaku neće se zadržati u Čelsiju ako ovako nastavi.

 Romelu-Lukaku-promasaj-sezone-u-Celsiju. Izvor: Profimedia

Belgijski napadač Romelu Lukaku stigao je ljetos iz Intera u Čelsi za 115 miliona evra, ali već sada možemo da kažemo da je to bio jedan od najgorih transfera ove sezone.

Očekivalo se da se Lukaku uklopi u Tuhelov sistem i samo osnaži prvaka Evrope, međutim ne samo da na terenu nije pokazao mnogo, nego je pravio probleme i van njega. Njegov intervju za italijanske medije u kome je kritikovao Tuhela i "plakao" za povratkom u Inter donio mu je poteškoće u Čelsiju, a nikako nije pomoglo ni to što je ove sezone zatresao mrežu samo 12 puta na 37 utakmica.

Ispromašivao se i u polufinalu FA Kupa protiv Kristal Palasa, pokazao da trenutno ne može da "dobaci" dalje od klupe za rezerve, pa se mnogi opravdano pitaju šta će biti sa Belgijancem ovog ljeta.

Čelsijeva legenda Džo Kol ima savjet za njega i djeluje da bi Lukaku trebalo da ga posluša pažljivo.

"Lukaku ima šest nedjelja da spasi svoju karijeru u Čelsiju. Pogledajte samo Tima Vernera, možda neće uvijek postići gol, ali se nikada ne predaju. Lukaku bi trebalo da bude bijesan na sebe zbog promašenih šansi. Mora da se vrati na stari nivo...", poručio je Englez koji je na "Bridžu" igrao od 2003. do 2010. godine.

Mnogi misle da je Lukaku ovog ljeta sve već dogovorio sa Interom o povratku u Italiju, ali sigurno da ni novi vlasnici Čelsija, koji se očekuju tokom maja, neće željeti da fudbalera od 115 miliona evra prodaju "ispod cijene".

Ovo je inače drugi mandat Belgijanca u Čelsiju pošto je prvobitno doveden kao tinejdžer iz Anderlehta. Ipak, nije imao prostora i otišao je na pozajmicu u VBA, pa je potom završio u Evertonu. Nakon transfera u Mančester junajted, u kom se nije proslavio, stigao je u Inter gdje je postao glavna karika kod Antonija Kontea.

Ipak, promjena sistema i lige nikako mu nisu godine pošto je Lukaku navikao da njegova ekipa njegove kvalitete koristi u tranziciji, dok Čelsi uglavnom igra pozicione napade.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC