• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomislav Ivković djelimično zadovoljan poslije prve pobjede na klupi Borca: Dosta nervoze, ali najbitnija su tri boda

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Trener Borca Tomislav Ivković ostvario je prvu pobjedu na klupi banjalučkog kluba, koji se dodatno učvrstio na trećem mjestu na tabeli m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac - Radnik 1:0, izjave Tomislav Ivković, Velibor Đurić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučani su u 27. kolu šampionata minimalnim rezultatom savladali bijeljinski Radnik (1:0) pogotkom Ferhada Ajaza, što je donijelo crveno-plavima "plus sedam" bodova razlike u odnosu na četvrtoplasirano Sarajevo.

"Očekivao sam tešku utakmicu jer poznajem trenera Radnika (Velibora Đurića), znam ga i kakav je bio igrač. Slično igraju i sada, imali su dosta vremena da se pripreme i moram reći da su još bolji nego kad sam bio u Željezničaru. Isto je bila teška utakmica, mislim da su pobijedili 2:0, i isto su nam stvorili velike probleme. Mi smo bili dosta nervozni, nismo imali mirnoću bez obzira na taj prvi gol. Nismo uspjeli da napravimo pas igru, da bi bilo to mirno, da bi imalo i glavu i rep, nismo imali ekipu, ali gledano pojedinačno, nijedan pojedinac nije izišao kao pobjednik, ali jeste ekipa. Kad imaš nervozu, promašiš šanse, nađeš se u situaciji da budeš još nervozniji. (Milan) Vušur(ović) je imao dvije-tri situacije, pa još ne znam ko sve i onda je utakmica mogla da ode u drugom smjeru zahvaljujući kvalitetnoj igri protivnika. Imali su zaista dobre dvije šanse, (Ante) Živković ako se ne varam, ali ovakve utakmice su strahovitno bitne da pobijedimo. Možda zbog pritiska jer smo znali da je Sarajevo izgubilo, pa smo samim tim stvorili dodatni pritisak da moramo dobiti kako bismo se još više odmakli na tabeli. Čestitam igračima na pobjedi, nismo bili baš pravi, ali smo uzeli tri važna boda za nastavak prvenstva i borbu za mjesto u Evropi", rekao je šef struke Borca Tomislav Ivković nakon trijumfa.

Novinare u Banjaluci zanimalo je i stanje centarfora Jove Lukića, koji je morao da napusti igru zbog povrede.

"Jovo Lukić i Dejan Meleg su ušli u utakmicu sa problemima sa povredama. Meleg s leđima, a Jovu je na posljednjem treningu takođe ukočilo u leđima. Naša medicinska služba je učinila sve da ih osposobi za meč, međutim, ponovo u skoku se povrijedio. Vjerujem da će se narednih dana to riješiti iako su u pitanju nezgodne povrede. Ipak, nadam se da će biti spreman za narednu utakmicu protiv Sarajeva".

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Hrvatski trener je iskoristio priliku da čestita predstojeći pravoslavni Vaskrs.

"Želim da svim pravoslavnim vjernicima čestitam predstojeći praznik, da ga provedu u miru i ljubavi sa svojim najboljižima, a onda ćemo od utorka da razmišljamo o Sarajevu. Oni su ozbiljna ekipa sa ma svojim manama i kvalitetima, moramo da još dodatno povećamo rad iako želim da naglasim da nemam nikakvih zamjerki na njihov rad na treningu i utakmicama", podvukao je strateg banjalučke ekipe.

Njegov kolega sa klupe Radnika Velibor Đurić je najprije čestitao Borcu na zasluženoj pobjedi i poželio mnogo sreće Banjalučanima u nastavku prvenstva, da bi potom kratko analizirao utakmicu na Gradskom stadionu.

"Smatram da smo odigrali dobar i kvalitetan meč, dobro smo stajali na terenu, imali i veći posjed lopte u dijelovima prvog poluvremena, mada nismo imali neke posebne prilike. Primili smo gol, koji je i odlučio utakmicu, a u nastavku smo se dogovorili da odigramo identično, pa smo imali dvije-tri dobre situacije za izjednačenje. Takođe, imao je i Borac sa druge strane. Vjerujem da smo pružili kvalitetnu partiju i sada se okrećemo narednim mečevima", rekao je Đurić, čija je ekipa poslije ovog poraza pala na posljednje mjesto na tabeli prvenstva BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fb

Bolje ipak da je ostao Maksimović a vi svi otišli od igrača do uprave. Uprava napolje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC