• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao": Majstorija Mihe, kiks, pa spektakl za Zvezdino evropsko finale!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda se remijem protiv Bajerna na svom stadionu plasirala u finale Kupa evropskih šampiona.

 Zvezda Bajern polufinale Kupa evropskih šampiona Izvor: Youtube/screenshot/Crvena Zvezda

Najveći uspjesi u istoriji fudbalskog kluba Crvena zvezda dogodili su se tokom 1991. godine. Prvo je u Bariju osvojen Kup evropskih šampiona, zatim u Tokiju Interkontinentalni kup, ali svega toga nije bilo da po travi beogradske Marakane nisu popadali fudbaleri Bajerna iz Minhena.

Baš na današnji dan, 24. aprila 1991. godine, Crvena zvezda je u revanš meču protiv njemačkog velikana "izvukla" potrebnih 2:2 i plasirala se u finale elitnog klupskog takmičenja u Evropi. Iz Minhena je donijeta prednost (2:1), a u posljednjim sekundama u Beogradu ona je i sačuvana.

Do remija koji je bio važniji od mnogih pobjeda Crvenu zvezdu vodili su centaršut Siniše Mihajlovića, loša intervencija Klausa Augentalera i bespomoćni Rejmond Auman koji je gledao kako lopta završava tik ispod prečke.

Bila je to samo kulminacija najvećeg dvomeča koji je Crvena zvezda odigrala u klupskoj istoriji.

Obilježili su ga simultanka Dejana Savićevića u Minhenu, golčina Siniše Mihajlovića u revanšu, greška Dike Stojanovića kod gola Augentalera, ali i detalj koji svaki navijač Crvene zvezde pamti već više od 30 godina...

Pogledajte detalje sa kultnog meča:

Nespretna reakcija defanzivca i golmana Bajerna donjiela je Zvezdi gol vrijedan prolaza u finale, a navijačima riječi koje će zauvijek pamtiti. Oni koji su gledali televizijski prenos, oni koji su bili na stadionu, kao i oni koji su bili previše mali da zapamte detalje sa meča znaju o čemu je nakon gola pričao Milojko Pantić.

Godinama kasnije, u kultnoj sceni jednog domaćeg filma te događaje na svoj način interpretirao je Nebojša Glogovac. Ostaće zapamćeno "To se desilo, bre!" koje je izgovorio prerano preminuli Glogovac, inače veliki navijač crveno-bijelih.

Tome je prethodilo delimično citiranje Pantića, koji je komentarisao meč.

"Jugović… Jugović do Pančeva, Jugović! Prosinečki je tu, Prosinečki… Mihajlović u sredinu", pričao je Milojko Pantić dok se preko njegovog glasa moglo čuti "uđi, uđi, uđi" koje je govorio neko drugi u komentatorskoj kabini.

Ušla je!

"2:2, GOL, GOL, GOL, GOOOOL! Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi, nokautirani su fudbaleri Bajerna…", čulo se u televizijskom prenosu, nakon autogola u samom finišu meča!

I jeste, nebo se otvorilo, i jeste, stadion je eksplodirao... To se desilo!

Revanš meč polufinala Kupa evropskih šampiona.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC