• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benzema već tri godine nosi zavoj od 40 evra na ruci: Mnogi misle da je sujevjerje razlog, evo šta je istina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karim Benzema već tri godine nosi zavoj na ruci i mnogi se pitaju zbog čega? Evo šta je prava istina i kako je francuski napadač počeo da ga nosi...

 Zasto-Benzema-nosi-zavoj-na-ruci Izvor: Profimedia

Mančester siti je prethodne noći na "Etihadu" razbijao Real Madrid u svakom smislu, ali na kraju su slavili samo 4:3 i tako "kraljevski klub" ostavili u igri za prolaz u finale Lige šampiona.

Razloga za to je više; pošteno su se ispromašivali igrači Sitija, pravili su brojne greške u odbrani, Real Madrid je imao dosta sreće, ali je isto tako imao i nevjerovatnog Karima Benzemu za koga nećemo pogriješiti ako ga nazovemo "najboljim igračem današnjice".

Postigao je dva gola i ponovo bio heroj Real Madrida, a mnogi su se prilikom njegovih proslava golova zapitali - zašto nosi zavoj na desnoj ruci i koliko to već dugo traje?

Benzema je prvo nevjerovatno vješto zahvatio loptu u 33. minutu na pas Mendija, da bi potom u 82. hladnokrvno izveo penal kao Antonjin Panenka.

I to sve pošto je prije nekoliko dana promašio dva protiv Selte i bio žestoko kritikovan u španskim medijima.

Fudbaler koji je godinama bio u sjenci Kristijana Ronalda, čak možda i Gareta Bejla, tako na svom kontu ove sezone ima nestvarnu statistiku - 41 gol i 13 asistencija na 41 utakmici u svim takmičenjima, a sve to dok ga muči povreda na koju mnogi više i ne obraćaju pažnju.

Karim Benzema još od 13. januara 2019. godine i utakmice Betis - Real Madrid (1:2) na "Benito Viljamarinu" muku muči sa povredom malog prsta desne ruke.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena trčao je u kontru i ispred sebe imao Marka Bartru, a nakon odličnog uklizavanja štopera Betisa završio je na travi. Nikome nije bilo jasno u čemu je problem i zašto Benzema traži ljekarsku pomoć, a onda je na usporenom snimku primjećeno gdje je nastao problem.

Benzema je prilikom prizemljenja loše postavio šake i izvio je mali prst desne ruke. Uhvatio se za glavu i previjao od bolova, kost je pukla, to je značilo da će francuski napadač morati par nedjelja na pauzu...

Ljekari su sazvali sastanak sa Benzemom i obavijestil ga da mora na operaciju i da će propustit čak dva mjeseca takmičarskog fudbala i to u trenutku dok je Realu "gorjelo pod nogama". Ronaldo je otišao iz kluba, bili su tek peti na tabeli i jedino je Benzema bio u formi, pa je presjekao i pitao doktore može li bez toga?

Već na sljedećoj utakmici protiv Sevilje, šest dana kasnije poslije loma prsta, Benzema je odigrao svih 90 minuta za Real Madrid sa specijalnom bandažom koja navodno košta 40 evra.

Izvor: Profimedia

Benzema je tako do kraja sezone igrao sa zavijenim prstom i čekao je ljeto kako bi otišao na operaciju, pošto u tom slučaju ne bi morao da propušta utakmice za Real Madrid, ali kada je ponovo otišao kod doktora - rekli su mu da je kost već zarasla i da više nema potrebe za operacijom.

Francuski napadač je objasnio doktorima da ga prst i dalje boli, a potom mu je objašnjeno da je pogriješio što nije odmah išao na operaciju i da je kost loše zarasla.

Upravo zbog toga Benzema i tri godine od loma prsta na svakoj utakmici nosi zavoje na desnoj ruci kako bi smanjio bol u šaci i da bi spriječio da se ponovo povredi na istom mjestu. Zapravo, ima kvrgu na prstu... Mnogi su mislili da je zavoj nastavio da nosi samo zbog sujeverja, ali zapravo su praktični razlozi "krivi" za to.

Možda mu doduše pomaže zbog samopouzdanja, ne mora da razmišlja da bi mogao da se povredi, a to je značajno uticalo na njega pošto u posljednje četiri sezone igra najbolji fudbal u karijeri.

Od tada je postigao 116 golova za Real Madrid, od ukupno 320 za 12 godina na "Santijago Bernabeu".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC