• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - jednu reprezentaciju izbacuju sa Svjetskog prvenstva? Istraga je gotova, sad je FIFA na potezu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sličan slučaj viđen je u Africi i u centru skandala je tada bio vezista Crvene zvezde Gelor Kanga.

 Ekvador-izbacuju-sa-Svetskog-prvenstva Izvor: Profimedia

Dok još uvijek čekamo posljednja tri tima koja će se kvalifikovati za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine jedna ekipa bi već mogla biti izbačena odatle.

U pitanju je nacionalna selekcija Ekvadora protiv koje je zatražena istraga FIFA. Čelnici Fudbalskog saveza Čilea su se obratili FIFA sa zahtjevom da se ispita nastup Bajrona Kastilja za ovu nacionalnu selekciju. Čileanci tvrde da desni bek Barselone iz Gvajakila nije rođen u Ekvadoru već u Kolumbiji! 

Ne radi se samo o tome već je upitno i njegovo godište. FS Čilea takođe tvrdi da on nije rođen 1998. godine kako zvanično stoji u njegovim papirima, već tri godine ranije, tj. da je 1995. godište.

"Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini", stoji u saopštenju FS Čilea.

Ovaj slučaj je vrlo sličan optužbama na račun Gabona, kada se tvrdilo da su falsifikovali dokumente Gelora Kange i da on nema pravo nastupa za taj nacionalni tim. 

Bajron Kastiljo je za sada nasutpio osam puta za Ekvador, a ta ekipa je na kraju završila kao četvrta u kvalifikacijama u južnoameričkoj zoni. Izvučeni su u grupi A sa Katarom, Senegolom i Holandijom za Mundijal.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC