• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je! "FIFA" više ne postoji: EA Sports šalje u istoriju najpopularniju video igru ikad - evo šta dolazi nakon nje!

Autor Mladen Šolak

Odluka je zvanično potvrđena.

 ea sports više neće praviti igricu fifa Izvor: Profimedia

Poznata kompanija "Electronit Arts" potvrdila je da će 2023. prestati da pravi popularnu igricu FIFA.

"EA" će nastaviti da pravi fudbalske igrice pod nazivom na koji smo navikli. Poslije 2023. i kraja tridesetogodišnje saradnje, ta igra zvaće se "EA Sports FC". FIFA je nastala prije 29 godina i od 1993. je bila zaštitni znak te kompanije, a ujedno i njen najprofitabilniji brend.

Razlog za ovako drastičnu promjenu je isticanje skupocjene licence, zbog koje "EA" više nema pravo da koristi naziv "FIFA". Bez obzira na to, osnovi igre biće isti kao i sada, pa će na osnovu te najave ljubitelji FIFA-e moći da odahnu.

"Prije svega, hoću da zahvalim neverovatnoj zajednici od više od 150 miliona fanova. Pomogli su nam da napravimo najveći platformu za zabavu, 'EA SPORTS FIFA'. Poslije skoro 30 godina stvaranja interaktivnog fudbalskog iskustva koje je definisalo taj žanr, uskoro ćemo početi uzbudljivu, novu eru", saopšteno je.

"Sljedeće godine će 'EA SPORTS FC' postati budućnost fudbala iz 'EA SPORTS'-a. Sve što volite u vezi sa našim igrama postaće dio 'EA SPORTS FC'-a. Sa istim, sjajnim doživljajem, modovima, ligama, turnirima, klubovima i sportistima koji će biti tamo. 'Ultimate team, career mode, pro clubs i VOLTA footbal', sve to biće i tamo", najavljeno je.

Promjena imena ozvaničena je na kanalima EA Sportsa na društvenim mrežama, a otkriveno je da će saradnja biti nastavljena sa kompanijom 'Nike'. "FIFA 23" biće posljednje izdanje te video igre pod nazivom uz koje su odrastale i uživale generacije, kao što i danas uživaju. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC