• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguće je - finale odlučuje prvaka Premijer lige? Evo kako Siti i Liverpul mogu da igraju meč kakav nikad nismo vidjeli!

Autor Nebojša Marković

Ako se sve to dogodi, dva tima bi igrala jednu utakmicu na neutralnom terenu da odluče ko će biti prvak Engleske.

 Jedna utakmica bi mogla odlučivati o prvaku Engleske Izvor: Profimedia

Engleska se sprema za završnicu Premijer lige, a ona bi mogla da bude naročito uzbudljiva u trci za titulu! Mančester siti je trenutno vodeći tim, Liverpul ih prati u stopu, a do kraja sezone preostala su još samo dva kola.

Ipak, ekipe Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa su toliko ujednačene da bismo po prvi put u istoriji Premijer lige mogli da gledamo "finale" koje bi odlučilo prvaka Engleske!

O čemu se zapravo radi? Mančester siti ima tri boda više od Liverpula u trci za titulu sa još 180 minuta fudbala za obje ekipe. Ipak, ta razlika je toliko ujednačena da bi obje ekipe u svim aspektima mogle da budu izjednačene poslije 38. kola.

Ukoliko bi se to desilo, posebna utakmica bi bila igrana na neutralnom terenu između Sitija i Liverpula, gdje bi u direktnom okršaju dva tima odlučivala ko će biti prvak Engleske, piše "Skaj sports! Tako nešto je nezabilježeno u istoriji modernog fudbala, ali kolike su šanse da se tako nešto zaista i dogodi?

Istina, nisu pretjerano velike, ali imajući u vidu koliko stvari mora da se "potrefi", ove sezone je tako nešto, reklo bi se, realnije nego ikad.

Da bi Siti i Liverpul igrali finalni meč na neutralnom terenu po završetku sezone, morali bi da imaju identičan broj bodova i identičnu gol razliku. U tom slučaju bi se gledao njihov međusobni skor, ali su u oba ta susreta remizirali 2:2 - i u Mančesteru, i u Liverpulu.

Recimo, Siti bi morao da izgubi jedan meč i jedan pobijedi, (igraju protiv Vest Hema i Aston Vile), a Liverpul da slavi u oba (protiv Sautemptona i Vulvsa). Trenutna gol-razlika Mančester sitija je 94:22, a Liverpulova iznosi 89:24, a ona bi morala da bude potpuno izjednačena i po datim i po primljenim golovima da bismo dobili nezamisliv završetak sezone.

A onda bi se to finale najverovatnije igralo početkom juna, poslije finala Lige šampiona 28. maja u kojem Liverpul već nastupa. Djeluje jako teško, ali neutralni navijači bi sigurno voljeli da vide ovakav spektakl...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC