• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bum! Pukla najveća transfer bomba u Evropi: Holand konačno prelomio - ide u klub gdje mu je igrao otac!

Autor Nikola Lalović

Erling Braut Holand će nastaviti svoju karijeru u Premijer ligi.

 Erling-Holand-zvanicno-u-Mancester-sitiju Izvor: Profimedia

Konačno je i ta transfer saga gotova, znamo gdje svoju karijeru nastavlja Erling Braut Holand. Norveški napadač koji je već nekoliko sezona na meti najvećih evropskih klubova riješio je da karijeru nastavi u Engleskoj.

Mančester siti je zvanično potvrdio da je potpisao ovog korpulentnog špica koji će od ljeta 2022. godine zaigrati u dresu "građana". Za taj klub je od 2000. do 2003. godine igrao i njegov otac Alf Inge Holand.

"Mančester siti može da potvrdi da smo postigli dogovor sa Borusijom Dortmund za transfer napadača Erlinga Holanda u naš klub 1. jula 2022. godine", navodi se u kratkom saopštenju.

On je potpisao petogodišnji ugovor do ljeta 2027. godine, a kako navode engleski mediji Siti je platio otkupnu klauzulu vrijednu 60.000.000 evra za njega.

Holand ima 21 godinu i karijeru je počeo u Moldeu. Nakon seniorskog debija u Brineu i dvije sjajne sezone u Moldeu prešao je u RB Salcburg gdje je eksplodirao i već tada privukao pažnju najvećih evropskih klubova. 

Kakav otac, takav sin!

Erling Holand će karijeru nastaviti u klubu gdje mu je nastupao otac. Alf Inge Holand bio je defanzivni vezista i desni bek, a od 2000. do 2003. godine nastupao je za Mančester siti. U Engleskoj je nastupao i za Lids i Notingem Forest.

Već 2020. svi evropski velikani su "bacili oko" na njega, ali on je odlučio da ne pravi veliki skok i 2020. je potpisao za Borusiju Dortmund za koju će igrati do kraja sezone. 

Do sada je u dresu "milionera" dao 85 golova na 88 mečeva, prosjek od skoro gola po meču!

Za reprezentaciju Norveške je na 17 odigranih mečeva 15 puta bio strijelac i tu je takođe skoro na prosjeku od gola po meču. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC