• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Zvezde na meti čuvenog kluba! Srbin glavni kandidat, a navijači pamte dvojicu sa istim imenom i prezimenom!

Autor Nemanja Stanojčić

Marko Perović, nekadašnji igrač Crvene zvezde, bi mogao da preuzme Sijenu.

 Marko-Perovic-preuzima-Sijenu Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Zanimljive vijesti stižu iz Italije. Marko Perović bi uskoro mogao da postane trener Sijene. U zavisnosti od generacije i godina navijači Crvene zvezde pamte dvojicu igrača sa istim imenom i prezimenom.

Ovog puta je u pitanju onaj stariji, rođen 1972. godine. Prema informacijama pouzdanog italijanskog novinara Alfreda Pedule on je glavni kandidat da preuzme čuveni italijanski klub i da proba da ih vrati na staze stare slave.

Sijena je trenutno u Seriji C, završila je sezonu na 13. mjestu i to tako što je promijenila četvoricu trenera u jednoj sezoni. Vodili su ih Alberto Džilardino, Masimilijano Madaloni, Paolo Negro i Paskvale Padalino koji će uskoro dobiti otkaz.

"Teško je reći da je neko od njih uradio dobar posao. Zbog toga vlasnisi razmatraju da dovedu Perovića koji ima iskustvo i iz Italije i iz Inostranstva. Kontakt je već uspostavljen", piše Pedula.

Perović je karijeru započeo u Dubočici, odatle je otišao u Vojvodinu, pa u Crvenu zvezdu. Sa crveno-bijelima je osvojio šampionat SR Jugoslavije i Kup, pa je onda otišao u inostranstvo. Itarao je za Kremoneze, Vitese, Hihon, Austriju Beč, pa se na kratko vratio u Rad. Odatle je otišao u Italiju gdje je proveo ostatak svoje karijere igrajući za Ankonu, Napoli, Groseto, Pistojeze i Kastelanu.

Za raprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je tri utakimice. Debitovao je u februaru 1995. protiv Južne Koreje, pa je 31. marta bio dio utakmice protiv Urugvaja, a onda je 28. decembra 1996. poslednji put zaigrao u nacionalnom dresu protiv Argentine.

Mlađe generacije pamte Marka Perovića, rođenog 1984. godine, koji je dres Zvezde nsio od 2002. do 2008. godine. Sada radi kao pomoćnik u stručnom štabu selektora Dragana Stojkovića Piksija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC