• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očekujemo bar 40.000 navijača, ovo je finale: Stanković i Zvezda spremni za titulu - Marakana će opet da grmi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde vjeruje u svoju ekipu pred meč posljednjeg kola šampionata protiv Voždovca.

 Dejan Stanković najavio odlučujući meč u sezoni Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su 2022. godinu počeli sa pet bodova zaostatka za Partizanom, a sada u posljednje kolo domaćeg šampionata ulaze sa ciljem da osvoje makar bod i tako po peti put uzastopno postanu prvaci Srbije.

Trener Dejan Stanković pred nedjeljni meč protiv Voždovca ističe da se nada da će biti 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" i da će svi zajedno proslaviti novu titulu.

Možda će vas zanimati

Zvezda je ove sezone bila ozbiljno izazvana od strane Partizana, ali su uspjeli da sebe dovedu u odličnu situaciju pred posljednjih 90 minuta sezone. Stanković kaže da nema mnogo dilema oko sastava tima.

"Dosta puta smo pričali o sastavima, ali ne bih detaljnije ulazio u to. Znamo naš cilj, još u januaru smo rekli da imamo 16 utakmica - 16 finala, tako da izvešćemo najjači tim, kako fizički, tako i mentalno. Nema razloga da bude drugačije sutra i da odstupimo od toga", počeo je trener Crvene zvezde u najavi susreta.

Kako kaže, nije važno da li će Zvezda u nedjelju igrati sa dva napadača.

"Spremam utakmicu po utakmicu i to da li je jedan, dva, tri ili četiri špica, nama nije mijenjalo mnogo toga, jer znamo šta nam je činiti. Svjesni smo da utakmica traje 90 minuta i da moramo da budemo pravi u svakom trenutku."

Stanković je pohvalio i ekipu Voždovca.

"Žele da igraju fudbal ko god da je protivnik, bilo da su domaćini ili gosti. Dva puta smo se susreli sa njima, znamo im vrline i mane, ali isto tako smo svjesni da ćemo igrati kod kuće pred 40 hiljada ljudi. Spremni smo u potpunosti za meč. Da li bih doveo nekog iz Voždovca u Zvezdu? Radije bih zadržao ove igrače koje treniram."

Trener crveno-bijelih je prokomentarisao i to što se Strahinja Eraković našao na širem spisku reprezentacije Srbije pred mečeve u Ligi nacija.

"To je širi spisak. Da ne bude od prevelikih očekivanja - preveliko razočaranje. Vidjećemo šta će naš selektor izabrati, za koje će se igrače odlučiti u ovim čudnim terminima. Oni koji budu igrali Ligu nacija, neće imati ni dan odmora, a vidjeli smo reakciju trenera Liverpula - Jirgena Klopa šta mislim o tim ljetnjim terminima, gdje će svi oni koji budu sa reprezentacijom, morati direktno da se jave na pripreme. Onda je na nama trenerima da to amortizujemo, jer je sezona bila veoma iscrpna, a mi ćemo odigrati 56 utakmica."

Upitan o nedavnom finalu Lige Evrope, Stanković je otkrio za koga je navijao.

"Bila je dobra utakmica, pravo čvrsto finale. Ako me pitate da li sam navijao da izgubi Rendžers - zaista nisam, ali sam navijao za Filipa Kostića, jer je riječ o momku koju ima fenomenalnu sezonu. Na kraju je trofej zasluženo otišao u Frankfurt", poručio je Dejan Stanković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC