• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mbapeu su dali sve, ali uspjeh PSŽ-a zavisi od ovog čovjeka: Dolazi da PROMENI klub!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji trener i skaut, a kasnije sportski direktor, trebalo bi da napravi revoluciju unutar PSŽ-a.

 Luis Kampos novi sportski direktor PSŽ-a Izvor: Profimedia

Potpis Kilijana Mbapea bio je samo početak revolucije koja se sprema u Parizu!

Mladi francuski fudbaler ponizio je Florentina Pereza kao niko nikada ranije, a za to dobija ovlašćena kakva nisu mogla ni da se zamisle u nekom vrhunskom klubu. U narednim godinama će pored ogromne plate u Pari Sen Žermenu imati uticaja i na sve druge odluke koje se budu donosile, a jedna od njih biće posebno bitna.

Da bi sve funkcionisalo, PSŽ mora da pogodi pri izboru sportskog direktora - nakon što Leonarda puste iz kluba!

Ime prvog pika već je isplivalo u javnost.

Reč je o Portugalcu Luisu Kamposu (57), čovheku koji je u francuskom fudbalu već pravio čuda sa Monakom i Lilom. Nekadašnji trener koji se kroz godine transformisao u direktora iza sebe ima nekoliko velikih rezultata, a klubovi ga zovu kada žele da naprave potpuni zaokret u poslovanju.

Nismo sigurni da će to raditi u Parizu, ali nema sumnje da će transfer politika francuskog šampiona morati da se muhenja.

Kod Kamposa stvari funkcionišu drugačije nego što su u Parizu navikli... On zna da kupi, ali mnogo bolje zna da otkrije i proda. To je radio kao direktor fudbala u Monaku, kada je taj postao hit u Evropi.

Shetite se samo nekih od transfera koje je Kampos napravio za tri godine na direktorskom mhestu u tom klubu. Kupio je igrače poput Radamela Falkaa, Antonija Marsijala, Bernarda Silve, Fabinja, Tomasa Lemara, Džejmsa Rodrigeza... Napravljen je rezultat, osvojena titula u Francuskoj, a zatim većina tih igrača za ogroman novac završila u nekom od velikana evropskog fudbala.

Sličnu stvar, ali na nešto manjem nivou, Kampos je uradio u Lilu. I sa ovom ekipom je pametno gradio tim, koji je prethodne sezone osvojio šampionsku titulu u Francuskoj, a ponovo su neki od igrača "uboli" ogromne transfere u veće klubove.

A gdje će veće od PSŽ-a? Trenutno u Francuskoj nema većeg kluba, a u Evropi vjerovatno nijedan nije platežno sposobniji. Što znači da će Luis Kampos ovog puta imati priliku da kupi i zadrži sve što želi. Naravno, u dogovoru sa Kilijanom Mbapeom koji samo što nije postao prvi savjetnik sportskog direktor francuskog tima.

Inače, tokom trenerske karijere Luis Kampos je vodio nekoliko portugalskih timova. Kao trener Žil Visentea prekinuo je niz od 27 mečeva bez poraza Murinjovog Porta, što ga je kasnije preporučilo za saradnju. Kada je Žoze postao trener Real Madrida, Luis je u najtrofejnijem evropskom klubu radio kao skaut.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC