• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleks Ferguson je htio da ode, Klop mu nije dao! Ovo je bila agonija za njega: "Jirgene, trebalo je da odeš u Skantorp"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajna scena na dodjeli nagrade za najboljeg trenera.

 Jirgen-Klop-i-Aleks-Ferguson-na-dodeli-nagrade Izvor: YouTube/PL HIGH

Slavni trener i bivši menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson (80) uručio je menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu (54) nagradu za najboljeg menadžera i tom prilikom pokazao svoj originalni humor. Dok je čekao Nijemca da izađe na binu, Škot je rekao da prolazi kroz "agoniju, apsolutnu agoniju" dok uručuje nagradu menadžeru Liverpula, najvećeg rivala Mančester junajteda.

Takođe, on je podsjetio da je svojevremeno, prije više od deset godina, razgovarao nasamo sa Klopom i da mu je tada rekao da preuzme neki klub koji ima istoriju i ambiciju. Sada žali zbog toga i kaže "da je trebalo da ga savjetuje da preuzme Skantorp junajted" (engleskog četvrtoligaša, prim. novin).

Klop je detaljnije govorio o tom razgovoru i nasmijao sve anegdotom iz Niona. Prethodno je zaustavio Fergusona kada je htio da se skloni, da bi omogućio Nijemcu da se sam slika s nagradom. Menadžer Liverpula ga je uhvatio za ruku i vratio pred fotografa.

"Bilo je to prije 11, 12 godina, bio sam prvi put pozvan na "Forum elitnih menadžera" u Nionu i kada ste prvi put tamo i kada ste Nijemac, onda se trudite da stignete ranije. Došao sam tamo i pitao sam na recepciji da mi kažu da li je neko tu, a oni su mi pokazali rukom i pokazali da je ser Aleks Ferguson u prostoriji za doručak. Vidio me je i rekao mi 'Jirgene, dođi'. Šta god da mi je rekao tog dana, ništa nisam razumio", rekao je Klop.

"Moj škotski u to vrijeme je bio loš, ali pošto radim sa Endijem Robertsonom, postaje sve bolji i bolji", dodao je Nijemac.

U ranijem osvrtu na taj susret, Klop je priznao da je imao osjećaj kao da razgovara sa papom.

"Znam da nije adekvatno od menadžera Liverpula da to kaže, ali volim ga. Bio je prvi britanski menadžer koga sam sreo i nisam siguran da to pamti, ali ja pamtim. Bilo je to kao susret sa papom, sjajno od prvog trenutka. Nisam pomislio tada da ću držati trofej nazvan po njemu".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC