• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara na Kupresu, ima povrijeđenih i uhapšenih! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prema posljednjim informacijama petorici navijača pružena je medicinska pomoć u Domu zdravlja u Kupresu, nakon čega su upućeni na dodatne preglede u Livno.

 Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara na Kupres Izvor: Facebook/Crna hronika/Screenshot

Posljednje utakmice u ovoj sezoni Premijer lige BIH igraju se danas od 17 i 19 časova, a na samom završetku prvenstva nemile scene.

Navijači banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara sukobili su se na Kupresu, gdje je došlo do žestokog okršaja u kojem su korištene baklje i palice, potvrdio je portparol MUP-a kantona 10 Ivica Vrdoljak za MONDO.

"Lešinari" su preko Kupresa putovali ka Posušju gdje danas gostuje Borac, a na Kupresu su ih sačekali navijači Željezničara izbila je masovna tuča u kojoj je bilo i povrijeđenih.

Prema prvim informacijama ima povrijeđenih, a privedeno je desetak osoba, koje se nalaze na kriminalističkoj obradi.

"Oko 14.30 je došlo do tuče navijača Borca i Željezničara. Dolaskom policije, oni su se razbježali, ali naši pripadnici su uspjeli da pronađu i privedu njih desetak, koji su trenutno na kriminalističkoj obradi. Ono što u ovom trenutku znamo je da su dva autobusa oštećenja, djeluje da je u pitanju veća materijalna šteta i nekoliko osoba je povrijeđeno. Djeluje takođe da su u pitanju lakše tjelesne povrede, ali to ćemo sa sigurnošću znati kad budu završeni ljekarski pregledi", rekao je Vrdoljak za naš portal.

Nakon tuče pet osoba je zbrinuto u Domu zdravlja Kupres gdje im je pružena medicinska pomoć, potvrđeno je MONDU u ovoj ustanovi.

"Oni nisu životno ugroženi, a upućeni su u Županijsku bolnicu u Livnu gdje će biti obavljene dodatne pretrage", rečeno nam je iz Doma zdravlja u Kupresu.

Pogledajte video snimak tuče!

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Patriota

Pantoš ih je dvojicu poslao hitnom !

Drmr

Ajd razumijem isli navijaci Borca u Posusje. Zeljeznicar igra u Tuzli, nisu mogli nikako da se sretnu kad je na suprotnim stranama.Kockasti su u Kupresu, nema tu ko da ih doceka jedino da su se dogovorili sa manijacima pa ovi dosli u Zlosela…

Mladen bojDo

Strasan snimak jos strasnije tuce.Ako je ovo tuca navijaca onda stvarmo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC