• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Petev u čudu: Banjalučanin se nije pojavio na okupljanju reprezentacije BiH!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentativci BiH okupljaju se pred mečeve Lige nacija, a sve je iznenadilo nepojavljivanje čuvara mreže Vladana Kovačevića.

 Vladan Kovačević nije se javio selektoru BiH Ivajlu Petevu Izvor: NFSBiH

Selektor reprezentacije BiH Ivajlo Petev istakao je da je iznenađen neodazivanjem Vladana Kovačevića na njegov poziv.

Bugarski stručnjak na današnjoj konferenciji za medije istakao je da mu se golman Rakova nije javio, tako da ne zna šta je razlog nepojavljivanja Banjalučanina na okupljanju "zmajeva" pred predstojeće mečeve u Ligi nacija.

Možda će vas zanimati

"Od svih igrača koje sam pozvao, jedino Vladan Kovačević nije tu, ne znam zbog čega, nije mi se javio. Svaki stoji iza svoje odluke. Što se tiče drugih igrača, svi su ovdje. Krećemo za treninzima, nadam se da ćemo se dobro pripremiti i u subotu da izgledamo dobro. Što se tiče zamjene, pričao sam sa trenerom golmana i pozvaćemo vjerovatno golmana iz U21 selekcije", rekao je Petev, a prenosi Oslobođenje.

To znači da bi Kovačevića mogao da zamijeni drugi Banjalučanin - Nikola Ćetković, koji je u nedavno završenoj sezoni m:tel Premijer lige BiH bio standardan na golu Borca, ali i U-21 bh. selekcije.

Prvi rival BiH biće Finska. Novu sezonu u Ligi nacija "zmajevi" otvaraju gostovanjem u Helsinkiju 4. juna. Selektor Petev pričao je o rezultatima bh. tima na domaćim i gostujućim terenima.

"Ne mislim da smo kod kuće protiv Kazahstana ili Ukrajine igrali loše, jedino što smo kiksali to je protiv Finske ovdje. Ipak, rezultatski ste u pravu, ali ono što je meni bitno jeste da smanjimo ove greške, koje smo pravili. Želim da sada izgledamo bolje, da izgledamo ozbiljnije, da igramo sa više samopouzdanja i ono bez čega se ne može, a to je jedinstvo i ekipna igra."

Bugarin je istakao da "vjeruje u ovaj tim."

"I kad pobijedimo i kad izgubimo, ne gubim vjeru. To je tako u životu, ne može se sve pobijediti. Što se mene tiče, ja 300 posto vjerujem u ove igrače. Svi mi u timu smo realni da možemo, mi smo to pokazali i ja se nadam u ovom ciklusu da ćemo izgledati puno bolje i opet sam prije nekoliko dana rekao da smo više od godinu zajedno i sada bi sve trebalo biti bolje", prenosi Oslobođenje riječi selektora Peteva.

Finska ne leži BiH, što pokazuju i rezultati u posljednjim međusobnim mečevima. BiH je u duelima sa Skandinavcima slavila samo jednom u posljednja četiri meča.

"Analiza je takva i statistika je neumoljiva, ali nadam se da ćemo srušiti to sve. Pokušat ćemo svim snagam da to odradimo. Imamo jako dobre momke, fali nam malo i tu se nadam da ćemo imati i malo više sreće, nego u ranijem ciklusu, te sam siguran da ćemo napraviti dobar rezultat."

Petev je apostrofirao jedinstvo u timu, koji je već dugo na okupu, tako da reprezentativcima neće biti potrebno vrijeme da se navikavaju jedni na druge.

"MI smo zajedno već duže vremeena, kao ekipa smo prežvijeli i dobro i loše. Imamo širi spisak igrača i siguran sam da će svaki od njih dati sve od sebe da pomogne ekipu. Koncentracija pada na Finsku, pa poslije ćemo misliti za dalje. Znamo gdje smo griješili, mi smo odrasli i realni, radićemo na ispravljanju grešaka, te da izgledamo bolje i bolje. Svi smo kvalitetom tu negdje. Jedan veliki trener je rekao: 'Ne pobjeđuje bolja ekipa, nego ona koja više želi da pobijedi.'"

Pred bh. selekcijom je zgusnut raspored. Nakon duela sa Finskom, slijede mečevi sa Rumunijom 6. juna, četiri dana kasnije sa Crnom Gorom, a onda 13. juna svojevrsni revanš sa Fincima, ovaj put na domaćem terenu. Dakle, "zmajeve" očekuju četiri susreta tokom desetak dana.

"Da ne igraju tako i u svojim klubovima, ja bih rekao da to nije u redu. Ali ne tražim ni ja, niti bilo ko od igrača više nego što imaju u klubovima, kada je riječ o mečevima. Bio bih najsretniji da pobijedimo sve, ali opet korak po korak. Nikad nisam bio fan da prognoziram broj bodova unaprijed, jer mislim da to nije dobro. Ponavljam, idemo meč po meč. Prvo nam je na redu Finska i mi se moramo pripremiti najbolje što možemo i znamo, a šta će biti na kraju, vidjećemo 14. juna", zaključio je Petev.

(MONDO)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC