• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev i Prevljak složni: "Zasluženo smo ga zabili"!

Autor Haris Krhalić

Selektor Ivajlo Petev i večerašnji junak "zmajeva" prokomentarisali su meč sa Finskom.

 Prevljak i Petev nakon utakmice sa Finskom Izvor: FSBiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvoj utakmici ovog izdanja Lige nacija u utakmici odigranoj u Helsinkiju odigrala neriješeno protiv selekcije Finske. Za Fince je pogodio Temu Puki iz penala dok je bod „zmajevima“ donio Smail Prevljak golom u sudijskoj nadoknadi.

"Dobro smo odigrali prvih petnaest minuta, a onda smo napravili nekoliko grešaka i Finci su preuzeli inicijativu i izgledali bolje posljednjih 30 minuta prvog poluvremena. Postigli su pogodak iz penala, drugo poluvrijeme smo odigrali puno bolje. Čestitam momcima dali su sve od sebe. Imali smo malo sreće, ali i dvije-tri šanse da zabijemo pogodak ranije", rekao je Petev.

Naša reprezentacija je večeras imala problema u veznom redu na šta je Petev reagovao tako što je izveo Pjanića i Krunića iz igre te ubacio dvojac iz zagrebačkog Dinama – Gojaka i Menala.

"Ne možemo sad kriviti jednog igrača. Pjanić je puno pauzirao ove sezone zbog povreda, nije igrao nekoliko zadnjih kola. Malo smo riskirali s njim, ali opet on je bitan naš igrač i malo po malo nadam se da će izgledati iz utakmice bolje i bolje. Svi koji su ušli s klupe, okrenuli su igru u našu korist i zadovoljan sam sa svima", rekao je Petev i dodao:

"Štoperski par je odradio korektan posao. Analiziraćemo gdje smo pogriješili te se nadam da ćemo u idućoj utakmici smanjiti te greške. Pozvali smo dosta igrača, vrlo je moguće da će protiv Rumunije startati puno novih igrača".

Večerašnji junak „zmajeva“ Smail Prevljak kratko je prokomentarisao utakmicu sa Finskom, ali i narednu utakmicu sa Rumunijom.

„Ovo je vrlo važan bod za nastavak Lige nacija, bitno da nismo izgubili danas. Sljedeću utakmicu igramo na domaćem terenu, sigurno da ćemo ići na pobjedu. Ova reprezentacija posjeduje kvalitet i ako nam je danas trebalo 93. minuta da dođemo do gola, ali mislim da smo ga zasluženo zabili. Protiv Rumunije ćemo gledati da što bolje odigramo i damo svoj maksimum“, zaključio je Prevljak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC