• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivajlo Petev pred meč "zmajeva" u Helsinkiju: Nadam se da ćemo izgledati dobro i da neće biti grešaka protiv Finske

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Zmajevi" će u subotu na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju igrati protiv Finske u prvom meču Lige nacija.

 Ivajlo Petev i Ibrahim Šehić izjave pred meč Finska - BiH Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine doputovali su u petak u Helsinki i smjestili se u hotel, a sutra će na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju igrati protiv Finske na početku nove Lige nacija.

Izabranici selektora Ivajla Petava će odraditi trening na stadionu, a prethodno je održana konferencija za novinare na kojoj je selektor "zmajeva" rekao da je važno odigrati što bolje protiv selekcije Finske, kao i u svim mečevima Lige nacija.

"Pokušaćemo ostvariti dobar rezultat u Ligi nacija, ali istovremeno i pripremiti ekipu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Moramo sutra izgledati mnogo bolje. Primili smo golove iz tri individualne greške u Zenici i trebamo mnogo naučiti iz poraza. Nadam se da ćemo sutra izgledati dobro i da nećemo praviti greške kao u novembru", rekao je Petev, prisjećajući se utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. koja se igrala 13. novembra prošle godine u Zenici kada je Finska slavila sa 3:1.

Golman bh. selekcije Ibrahim Šehić je izjavio da su svi u selekciji BiH vrlo motivisani za utakmicu protiv Finaca.

"U ekipi imamo mnogo mladih igrača koji moraju stasati. Znamo dobro jedni druge, biće interesantna utakmica. Siguran sam da će stadion biti pun. Naučili smo iz grešaka i motivisani smo za utakmicu, te se nadam da ćemo se kući vratiti sa dobrim rezultatom", rekao je Šehić.

Izabranici selektora Ivayla Peteva su se proteklih nekoliko dana u Zenici spremali za predstojeće četiri utakmice grupe 3 “B“ UEFA Lige nacija.

Prvi meč u ovom ciklusu Lige nacija bh. nacionalni tim će odigrati u subotu, 4. juna, protiv Finske. Naredna utakmica je na programu tri dana kasnije, kada u Zenicu dolazi selekcija Rumunije. Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna igrati s Crnom Gorom, a potom će u Zenici dočekati Finsku 14. juna.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC