• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. reprezentativac optimističan: Želimo svih 12 bodova, jedva čekam da istrčim na teren

Autor Haris Krhalić

Pred put u Finsku bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić govorio je o predstojećim utakmicama Lige nacija.

 Denis Hadžikadunić Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

BH reprezentativac Dennis Hadžikadunić sa nestrpljenjem čeka prvu utakmicu na otvaranju Lige nacija. U Trening centru u Zenici, dobro se radilo, očekivanja su velika a prije polaska u Finsku najavio je šta želi:

"Ja bih da osvojimo svih 12 bodova iz ove četiri utakmice. Treba biti optimističan i razmišljati na taj način. To treba da nam bude cilj".

Hadžikadunić je govorio i o utakmici sa Finskom.

"Oni su dobra ekipa, ali i mi smo. Mislim, da ako mi radimo to što treba, kao što smo pokazali u nekim utakmicama protiv jakih reprezentacija, možemo da pobijedimo svaki tim. Sada to treba da ponovimo, da imamo kontinuitet i onda neće biti problema. Važno je da se fokusiramo na nas same, našu igru i ono što najbolje možemo uraditi. Ovdje smo imali teške i jake treninge što je i normalno jer kako se bliži utakmica tako je sve lakše. Moramo ispraviti nedostatke, igrati hrabro, biti jedinstveni i mislim da možemo proći dobro", rekao je Hadžikadunić.

On je govorio i o tome kako "zmajevi" provode vrijeme.

"Ovo je prilika da se svi bolje upoznamo. Uglavnom vrijeme provodimo trenirajući i u razgovorima. Lijepo je kad se družiš sa novim igračima, čuješ kako oni razmišljaju i gledaju na igru, zadatke u ekipi. Kad dođem u Bosnu i obučem ovaj dres sa grbom, ponosan sam i jedva čekam da istrčim na teren".

Malme, za koji nastupa naš fudbaler je ove sezone osvojio Kup Švedske nakon boljeg izvođenja penala. Hadžikadunić govorio o tome šta je presudno u tim trenucima, mentalna snaga ili sreća

"Mislim da je i jedno i drugo važno. Treba imati malo sreće ali i biti mentalno jak te dobro procijeniti gdje ćeš pucati loptu. Imali smo malo sreće i eto pobijedili smo. U takvim stresnim situacijama moraš imati veliko samopouzdanje i biti 'hladan'", zaključio je Hadžikadunić.

"Zmajevi" danas putuju u Finsku, a trenutno se nalaze na sarajevskom aerodromu odakle će u 10 časova krenuti za Helsinki. 

Podsjećamo, prva utakmica je protiv starog znanca - selekcije Finske, koja je na rasporedu 4. juna u Helsinkiju.

Nakon Finaca, tri dana kasnije na "Bilino polje" dolazi selekcija Rumunije, da bi 11. juna "zmajevi" odmjerili snage protiv Crne Gore u Podgorici. Posljednji meč, "zmajevi" će odigrati protiv Finske 14. juna na zeničkom "Bilinom polju".

(FS BiH/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC