• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vijesti za "zmajeve": Do Evropskog prvenstva preko Lige nacija!

Autor Haris Krhalić

Tri mjesta na Evropskom prvenstvu biće popunjena na osnovu rezultata iz Lige nacija, potvrdila je UEFA.

 Zmajevi mogu na Euro preko Lige nacija Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dobro je otvorila ovosezonsko izdanje Lige nacija. U prve dvije utakmice "zmajevi" su prikupili četiri boda te se trenutno nalaze na diobi prvog mjesta grupe 3 Lige nacija sa reprezetacijom Finske. BiH će priliku za osvajanje novih bodova imati u subotu kada gostuje u Podgorici kod reprezentacije Crne Gore. 

Danas je UEFA potvrdila kako će tri mjesta na Evropskom prvenstvu godine biti popunjena na osnovu rezultata iz Lige nacija što će "zmajevima" biti svakako dodatan motiv u preostalim utakmicama ovog takmičenja. 

Naime, Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igra se 2024. godine. Tako je domaćin Njemačka već osigurala svoje mjesto na smotri najboljih selekcija Evrope, a pridružiće joj se 20 reprezentacija kroz kvalifikacije.

"Tri od 24 mjesta na UEFA Euru 2024. godine biće osigurana za reprezentacije iz Lige nacija. Biće određeno 12 timova koji će igrati plej-of, a u pitanju su pobjednici grupa u ligama A, B i C. Ako su se pobjednici plasirali već na Evropsko prvenstvo, njih će zamijeniti najbolje rangirana selekcija iz njene lige. Ukoliko u ligi ne bude dovoljno reprezentacija koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije, baraž će se popuniti selekcijama iz naredne lige, zaključno s ligom D", navodi se u saopštenju UEFA.

Iako ćemo svoju šansu tražiti kroz kvalifikacije, čiji žrijeb će biti održan u oktobru ove godine, dobar rezultat u Ligi nacija dao bi nam dodatnu šansu da izborimo prvi plasman na Evropsko prvenstvo od nastanka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC