• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" poslije trijumfa nad Rumunijom: Teška utakmica, ali vrijedna i zaslužena pobjeda!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Bosne i Hercegovine složni su u ocjeni da ima prostora za napredak u igri, ali da su najbitnija tri osvojena boda protiv Rumunije.

 BiH - Rumunija 1:0 - izjave zmajevi Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Nakon remija u Finskoj (1:1), "zmajevi" su zabilježili i prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi nacija i zasjeli na diobu prvog mjesta sa Fincima sa po četiri osvojena boda.

Na "Bilinom polju" savladana je selekcija Rumunije (1:0) pogotkom Smaila Prevljaka, koji se i ovog puta pokazao kao "džoker" selektora Ivajla Peteva.

Miralem Pjanić, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, rekao je da će pobjeda u Zenici dobro doći za podizanje samopouzdanja.

"Utakmica je bila teška, ali i mi smo je sami malo otežali i sigurno da možemo bolje. Međutim, važno je da smo osvojili ova tri boda zbog samopouzdanja ekipe. U posljednje vrijeme nismo imali dobre rezultate, ali sad smo dobro krenuli. Sad idemo na teško gostovanje u Crnu Goru gdje ćemo nastojati ostvariti pozitivan rezultat. Dobra stvar je to što imamo dosta igrača u rotaciji i da na sve možemo računati", izjavio je vezista Barselone, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Bešiktašu.

I Amer Gojak je imao slično mišljenje.

"Bila je ovo teška utakmica. Rumunija je agresivna ekipa koja zna da igra fudbal. Mi možemo biti zadovoljni utakmicom i ostvarenim rezultatom. Idemo još jače dalje. Dobro smo igrali i u prethodnim utakmicama, ali nedostajalo nam je sreće. Sinoć smo konačno nagrađeni. Predstoji nam još jedna utakmica u kojoj idemo na pobjedu", rekao je fudbaler zagrebačkog Dinama.

Defanzivac rumunskog Kluža Mateo Sušić istakao je da su najvažniji osvojeni bodovi.

"Uzeli smo tri boda koja su nam jako važna. Dobro smo počeli, igrali smo presing i imali posjed, ali smo ih greškom vratili u igru. Nakon te njihove prilike kao da se i malo strah uvukao u nas. U drugom poluvremenu smo uspjeli postići gol i sačuvati prednost. Idemo dalje i pred nama su još dvije važne utakmice", rekao je Sušić.

Asistent kod jedinog pogotka bio je Haris Duljević, koji je pružio odličnu partiju, posebno u drugom dijelu.

"Utakmica je bila jako teška, ali smo uspjeli da ostvarimo pobjedu. Nadam se da ćemo se odmoriti do subote i napraviti još jedan korak ka prvom mjestu u grupi. Uvijek može bolje i sve su utakmice teške, ali najbitnije je da smo pobijedili", naglasio je ofanzivac njemačke Hanze iz Roštoka.

Naredni susret BiH će odigrati u subotu u Podgorici protiv selekcije Crne Gore.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC