• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da mi radimo što i Nadal - rekli bi da smo dopingovani! Poznati sportista "opleo" po Rafi zbog injekcija koje prima

Autor Milutin Vujičić

Poznati biciklista govorio je o tretmanu Rafaela Nadala za koji smatra da bi u njegovom sportu bio označen kao dopingovanje.

 Biciklista-o-tretmanu-Rafaela-Nadala Izvor: Fonet/Thibault Camus/AP

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rolan Garos uprkos velikim problemima sa povredom stopala. Bio je vrlo loš u Madridu i Rimu, a onda se podvrgao specijalnom tretmanu. Dobijao je injekcije u stopalo kako bi ga "umrtvio" i tako je bez bola igrao mečeve u Parizu, međutim...

Ova metoda izazvala je mnogo kontroverzi pošto je nakon iznošenja svih detalja o proceduri glas digao i jedan poznati biciklista. Giljon Martin, nekada jedan od najvećih talenata svjetskog biciklizma, smatra da to nije pošteno.

"Ono što je Rafael Nadal uradio bilo bi nemoguće izvesti na biciklu, što je za mene normalno. Ako smo bolesni ili povrijeđeni, ne učestvujemo, ne takmičimo se, to je za mene zdrav razum. Na duže staze, nisam siguran da će to donijeti bilo šta dobro Nadalovom članku", kazao je Martin za "L'Ekip".

"Lijekovi i injekcije ne samo da imaju efkat ozdravljenja, već svakako mogu da pomognu performansi. Ako bi biciklista to učinio, čak i da nije zabranjeno, bio bi etiketiran kao korisnik dopinga".

Nadal i dalje nije siguran kakve će sve posljedice na njega ostaviti igranje u pomenutim okolnostima, pa se zbog toga spekulisalo da će mu Rolan Garos možda biti čak i posljednji turnir u karijeri. Navodno bi trebalo da učestvuje na Vimbldonu, ali neće biti nikakvo iznenađenje ako ode na dužu pauzu.

Ima taj luksuz, osvojio je 22. grend slem u karijeri i tako pobjegao Đokoviću i Rodžeru Federeru na dva koraka daleko, ali pitanje je trenutka kada će Đoković opet da mu se približi.

"Ne mogu da nastavim da igram sa mojom nogom 'uspavanom'. Rješenje mora da se pronađe. Volio bih da nastavim da se takmičim, tako da ću sljedeće nedjelje razgovarati sa nekoliko doktora i vidjeti kakve su opcije. Primiću tretman i nadam se da će mi pomoći", rekao je Nadal nakon što se završio turnir na Rolan Garosu, a on je odlučio da se otvori o tretmanu kome je bio podvrgnut tokom dvije nedjelje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC