• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće još Srba u Kataru: Rezervni golman odlučio baraž za Mundijal - ostalo još jedno mjesto!

Autor Dušan Ninković

Fudbalska reprzenetacija Australije nakon boljeg izvođenja penala eliminisala Peru i plasirala se na Mundijal.

 australija na svjetskom prvenstvu  Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije davno je obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo, a pored igrača koje u Katar povede Dragan Stojković Piksi, na Mundijalu će igrati još neki fudbaleri srpskog porijekla. Reprezentacija Australije je nakon boljeg izvođenja penala savladala Peru i obezbijedila plasman u Katar!

To je dobra vijest za trojicu fudbalera koji su porijeklom Srbi, pošto će gotovo sigurno svaki od njih biti na spisku selektora za predstojeći Mundijal.

Iako nisu bili na terenu, Deni Vuković, Miloš Degenek i Tom Rogić su prethodnih godina bili veoma važan dio nacionalnog tima, a njihovo iskustvo u evropskom fudbalu uvijek je značajan dodatak reprezentaciji Australije. Pred meč sa Peruom Rogić je iz privatnih razloga javio da neće moći da pomogne timu, dok su odlučujući meč u kvalifikacijama rezervni golman Vuković i nekadašnji štoper Crvene zvezde Degenek odgledali sa klupe za rezerve.

Bilo je izuzetno dramatično, a učesnika Svjetskog prvenstva dobili smo tek poslije penala. U 120 minuta igre nismo videli golove, a kada je postalo jasno da će odlučivati udarci sa bijele tačke selektor Australije Grejem Arnold povukao je potez koji se ne viđa svakog dana.

Jednog od svojih najpoznatijih igrača - golmana Metjua Rajana, izvukao je iz igre kako bi rezervni čuvar mreže Redmejn pokušao da zaustavi neki udarac Peruanaca. Počelo je loše po Australiju, nakon što Bojl već u prvoj seriji nije zatresao mrežu, ali do kraja ovog meča neprecizni su bili Advinkula i Valera, pa u Katar putuju Australijanci.

To je peti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo njihovog tima, a sada ostaje da se vidi koliko će fudbalera srpskog porijekla selektor pozvati na konačan spisak.

Takođe, od igrača koji imaju balkansko porijeklo, pozivu u reprezentaciju koja će igrati na Mundijalu nadaju se Fran Karačić i Ajdin Hrustić, fudbaleri Breše odnosno Ajntrahta.

Nakon što je rezervni golman Redmejn izborio plasman za reprezentaciju Australije, poznat je 31 učesnik predstojećeg Mundijala. Ostalo je da se odigra još samo jedan meč baraža, a posljednjeg učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva daće okršaj Kostarike i Novog Zelanda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC