• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatovićev evro-skor: Sa Melegom bio blizu grupne faze Lige Evrope, sa Radničkim pravio šou! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novi trener Borca Nenad Lalatović ima pozitivna iskustva kada su u pitanju evro-takmičenja, publika u Nišu još pamti njegov šou protiv Maltežana.

 Skor Nenada Lalatovića u evropskim takmičenjima Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjalučki Borac pod vođstvom novog trenera Nenada Lalatovića počeo je pripreme za novu sezonu koju će otvoriti nastupom u evropskom takmičenju.

Crveno-plavi su šprošle sezone osvojili treće mjesto u PLBIH i izborili nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu koje počinju 7. jula.

Borac će na startu kvalifikacija igrati protiv BC Toršavna, odlučeno je žrijebom u utorak u Nionu.

Prvu utakmicu igraće, 7. jula u , a revanš za sedam dana kasnije na Farskim ostrvima.

Biće to prvi ispit za Nenada Lalatovića, koji je već imao iskustva u evropskim takmičenjima vodeći Vojvodinu i Radnički.

Sa oba kluba Lalatović je imao uspjeha, s obzirom da je sa Novosađanima bio na samo korak od grupne faze Lige Evrope, dok je sa Nišlijama uspio da prođe prvo kolo.

Nakon osvojenog četvrtog mjesta u Superligi novosadska Vojvodina počela je sezonu 2016/17 kvalifikacijama za Ligu Evrope, koje je odigrala odlično i bila blizu ogromnog uspjeha – plasmana u grupnu fazu.

Crveno-bijeli iz Novog Sada koje je tada kao kapiten predvodio sadašnji veznjak Borca Dejan Meleg, u prvom kolu pregazila je Bokelj. Iako je prvom meču u Crnoj Gori bilo 1:1, Vojvodina je u revanšu sa 5:0 deklasirala Bokelj, a treći gol bio je djelo upravo Melega.

Naredna prepreka bio je velški Konahs Kej koji je poražen u obje utakmice. U Novom Sado bilo je 1:0, a u Velsu je Vojvodina stigla do nove pobjede, Meleg je dva puta zabio za pobjedu 2:1 i prolaz u treće kolo.

Izvor: MN PRESS

Nije to bio kraj uspjesima Vojvodine tog ljeta, jer je u narednom, trećem kolu pao favorizovani Dinamo Minsk koji je izvukao remi 1:1 u Srbiji, a onda poklekao na svom terenu.

Golovima Siniše Babića, poslije asistencije Melega, te Nikole Antića, Vojvodina je sa 2:0 savladala u gostima Dinamo Minsk, za koji je tada igrao Muhamed El-Munir, koji će šest mjesci kasnije stići u Partizan.

Posljednja prepreka Lalatovićevoj Vojvodini na putu do grupne faze Lige Evrope bio je holandski AZ Alkmar koji je ipak bio prevelik zalogaj.

Holanđani su sa 3:0 slavili u Novom Sadu, pa je revanš bio prava formalnost i u njemu nije bilo golova, pa se Vojvodina morala oprostiti od evropskog sna.

Naredni Lalatovićev nastup u Evropi bio je Sa Radničkim iz Niša u sezoni 2018/2019 kada su u prvom kolu kvalifikacija Nišlije izbacile maltešku Gziru, jednog od protivnika sa kojim je Borac mogao da se sastane ovog ljeta.

Pitanje prolaska u naredni krug Radnički je napravio već u prvom meču ubjedljivom pobjedom 4:0, tokom koje je Lalatović napravio pravi šou.

Četiri minute prije kraja meča lopta je stigla do temperamentnog trenera koji je odmah krenuo da žonglira i pokaže svoje fudbalsko umijeće, na oduševljenje cijelog stadiona. Pogledajte!

Nanad Lalatović šou na meču Radnički - Gzira
Izvor: Youtube/Znalac

Posljednji meč koji je Nenad Lalatović vodio u Evropi bio je u sezoni 2020/2021, nakon što je sa Vojvodinom osvojio Kup Srbije.

Zbog pandemije korone tada se igrao samo jedan meč, i to u Liježu!

Ekipa Vojvodine u kojoj su igrali sadašnji fudbaleri Borca, Nikola Andrić i Momčilo Mrkaić uspjela je izjednači nakon vođstva domaćina, ali je Standard golom Avenatija stigao do pobjede 2:1 i plasmana u anredni krug.

Upravo je Andrić bio asistent za pogodak Vojvodine, dok je Mrkaić odigrao 60 minuta nakon čega je zamijenjen.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC