• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović je na listi - ovo su Realovi najgori transferi: Srbin u društvu Hrvata i Bosanca, a pored njih legende!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekoliko veoma zvučnih igrača, svojevremeno najboljih fudbalera svijeta, nalazi se u Jovićevom društvu na spisku Realovih promašaja.

 Luka Jović na listi najvećih promašaja Real Madrida Izvor: Profimedia

Sve je izvjesnije da se Luka Jović ponovo seli iz Madrida, a medije širom svijeta to je motivisalo da ponovo pišu o najvećim Realovim promašajima. Bilo je u klupskoj istoriji igrača koji su dovedeni za ogroman novac i nisu ispunili očekivanja, a specijalizovani sajt "Goal" stavio je na listu i srpskog napadača.

Kada se pogledaju ostala imena sa liste, to ne bi trebalo da pokoleba Luku Jovića! Njemu društvo prave imena poput Kake, Azara, Anelke i drugih velikih fudbalera koji nisu imali najbolji dio svoje karijere dok su bili u Madridu.

Možda će vas zanimati

Učinak od samo tri gola na 51 meču za Real nije impresivan, ali kao olakšavajuća okolnost za Srbina su igre koje posljednjih godina prikazuje Karim Benzema. Francuski napadač igra u životnoj formi, glavni je kandidat za Zlatnu loptu i bez sumnje najbitniji čovjek za Realovu igru.

Pored njega je teško upisivati minute, posebno igrati u kontinuitetu, a Jović je veći dio karijere u Madridu proveo na klupi za rezerve. Bilo je tu i povreda, zatim problema sa koronom, pa manjka samopouzdanja zbog svega što se dešava...

Jović je u reprezentaciji povremeno pokazivao da bi mogao da se vrati u formu iz Ajntrahta, ali je svejedno završio na listi.

"U sezoni 2018/19 Jović je izgledao kao sljedeća velika napadačka zvijezda u Evropi. Postigao je 10 golova u 14 utakmica Lige Evrope za Ajntraht, a impresionirao je i u Bundesligi. To je ubijedilo Madriđane da plate veliki iznos za igrača koji je bio na pozajmici u Ajntrahtu iz Benfike", navodi se u tekstu.

Društvo srpskom napadaču na listi najvećih promašaja Real Madrida prave jedan hrvatski i jedan fudbaler iz Bosne i Hercegovine. Svojevremeno su Madriđani imali ogromna očekivanja od Roberta Prosinečkog, koji je u Španiju stigao sa već osvojenom titulom u Kupu evropskih šampiona, ali se nije snašao.

Nakon neuspješnog mandata na stadionu "Santijago Bernabeu" preselio se u Barselonu, a to mu nije popravilo imidž kod navijača.

Oni malo stariji sjećaju se i golgetera Elvira Baljića, koji se našao u samom vrhu ove liste. Kupljen je iz Turske, pa u nju vraćen na pozajmicu nakon samo godinu dana, a u međuvremenu se desila teška povreda koljena. Velšanin Džon Tošak insistirao je na njegovom transferu iz Fenerbahčea, a Real je davne 1999. godine platio iznos koji bi mogao da se pretvori u 26 miliona evra.

Na ovoj listi nalaze se Luka Jović, Eden Azar, Brahim Dijaz, Robert Prosinečki, Džonatan Vudgejt, Havijer Saviola, Valter Samjuel, Pedro Leon, Kaka, Tomas Gravesen, Žulijan Fober, Rojston Drente, Danilo, Antonio Kasano, Elvir Baljić, Nikolas Anjelka

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC